avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de divorț fără avocat, menționez ca am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de divorț fără avocat, menționez ca am certificat medico_legal

Cum formulez cererea de divorț fără avocat și cu certificat medico_legal ca M_a batut
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:59, 6 Februarie 2019
Puteti sa formulati si dvs. personal cerere de divort, insa, nu este foarte simplu, intrucat trebuie sa expuneti foarte clar care este starea de fapt, care sunt dovezile care sustin cele relatate de dvs. (inclusiv certificatul medico legal) si totodata trebuie sa motivati in drept cererea de divort.
Daca aveti si copii minori impreuna cu sotul dvs. situatia este putin mai complicata.
Astfel, recomandarea mea este sa va adresati unui avocat pentru a va ajuta in demersul judiciar.

O zi frumoasa!
Căutați dispozițiile legale privind divorțul în codul civil si în codul de procedură civila,căutați pe net model de acțiune divorț o adaptați conform situației de fapt personală,solicitați probe pt a face dovada celor afirmate în acțiune etc.Mergeti la un av pt a va formula macar acțiunea si a va explica ce puteti solicita și ce nu se poate obține.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ar trebui să contractați serviciile unui avocat măcar pentru redactarea acțiunii și să vă spună ce aveți de făcut; cereri găsiți pe internet.
Da, redactarea acțiunii este foarte importanta in caz de divorț.Dupa aceea va mai puteți descurca si fara avocat deoarece vede instanța si va mai poate ajuta.
Dacă nu o faceti legal se poate anula cererea de divorț.

Un model găsiți pe net dar daca instanța este riguroasă o sa va ceara tot felul de precizări sub sancțiunea anulării cererii.
Si martori trebuie să indicati pentru audiere si va trebui să dovediți că el v-a agresat.Certificatul medico-legală nu este suficient desi este util.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive mincinoase la divort varga27 varga27 sotia adepus cerere de divort enumerind multe motive care nu sunt adevarate si anume:-eram violent verbal si fizic atat cu ea cat si cu parintii mei din primul ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara (de intretinere) vatavumihaela vatavumihaela ma puteti ajuta cu un formular tip pentru marirea pensiei alimentare? (vezi toată discuția)