avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Actele vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Actele vanzare auto

Buna ziua!
Doresc sa vand un autoturism, care apartine tatalui meu si nu sunt familiarizat cu procedura de vanzare.Eu locuiesc in Bucuresti, iar masina tatalui este inmatriculata in alt judet.
As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez in aceasta procedura.
Din cate am inteles, ar trebui:
1)sa merg cu viitorul cumparator la un birou cu acte auto, unde trebuie sa facem un contract tipizat vanzare-cumparare( etapa pe care o pot face in Bucuresti), iar pe talon sa completez instrainat catre nume +data +semnatura.
2)cu contractul sa merg la primaria judetui. unde este inmatriculata masina pentru a scoate certificatul fiscal pentru cumparator.
3)apoi sa merg la anaf tot in judetul unde este inmatriculata masina si sa o scot de la impozit
4)sa ma asigur ca masina va fi trecuta la impozit de cumparator in judetul lui
Doresc sa stiu care este procedura completa.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:27, 6 Februarie 2019
1-Dv nu detineti calitatea de proprietar vehicul,astfel ca daca intentionati sa desfasurati procedura de instrainare vehicul este obligatoriu sa detineti procura din partea proprietarului vehiculului
2-Este de preferat sa parcurgeti procedura de incheiere documente tranzactionare drept de proprietate auto la birou notarial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism fara a fi reinmatriculat violetamioara violetamioara Bună ziua! Am înstrăinat un autoturism unei persoane fără ca acesta să o înmatriculeze pe numele său. După trei luni a înstrăinat-o la rândul său ... (vezi toată discuția)
Procedura inmatriculare auto. Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara,as dori sa ma indrumati cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am cumparat un auto recent,l-am inscris la taxe si impozite dar inca nu l-am ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ... Laura0503 Laura0503 Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ani si pentru care nu am -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? Detin doar ... (vezi toată discuția)