avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie anticipată partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie anticipată partiala

Buna ziua.Sunt nascut in octombrie 1957.Lucrez din septembrie 1983,imediat după terminarea facultății.Am lucrat 6 ani conditii grupa a-II-a de munca.
Intrebarea este ,cat va fi penalizarea pentru pensionarea parțială anticipata (doresc sa ies la pensie din noiembrie 2019)si daca se aplica pana implinesc 65 de ani(oct 2022),sau se tine cont de reducerea de 1.5 ani aferenta lucrului in grupa a II a de munca.
Multumesc,
Florin Iancu
Florin.iancu57@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:05, 6 Februarie 2019
Limita de varsta la 64 ani.
Penalizarea va fi 10,8% in cazul in care aveti 24 luni de anticip[are(pana la 64).
Daca veti avea doar 23, atunci penalizarea va fi de 10,35%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? bviorel bviorel Buna ziua.Sunt nascut in 12 aprilie 1957.Lucrez din 19 iunie 1975.Am beneficiat de grupa a 2-a din 1975 pana in 2001,dupa care am mai lucrat fara grupa in 4 ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa-mi depun dosarul de pensie? mrg mrg buna ziua. Tatal meu implineste 60 de ani in luna noiembrie a acestui an. Are 35 ani cotizatie la stat si are grupa a 2 a de munca echivalentul a 6 ani , poate ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare camelia.marat camelia.marat Am o intrebare legata de iesirea mea la pensie. Datele sunt urmatoarele: -sunt nascuta in octombrie, 1957 -am terminat Facultatea de Mecanica in ... (vezi toată discuția)