avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Bursele de doctorat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Bursele de doctorat

Buna ziua !
Fica mea a obtinut in 2018 o bursa de doctorat in SUA.
In ce conditii este aplicabila scutirea de plata taxelor si impozitelor in Romania, atata timp cat intre Romania si SUA este valabila inca din 1975 ( verificat la ANAF ) o Conventie de evitare a dublei impuneri. Mentionez faptul ca statul american New York, unde este doctoranda, a notificat-o ca trebuie sa plateasca impozit pe venit la ei deoarece nu au gasit-o cu domiciliul stabil in ultimii ani in Romania... Referitor la acest aspect pot dovedi ca am platit asigurarea de sanatate in Romania in perioada 2015-2018 pentru ca fica mea sa poata beneficia de Cardul european de sanatate, pe aceasta perioada ea fiind studenta in Germania.
Cum trebuie sa procedez pentru a o inregistra cu rezidenta fiscala in Romania, in cazul in care poate fi scutita de plata taxelor si impozitelor pe veniturile obtinute din bursa de doctorat?
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
viochi, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozite in romania la venituri din u.s.a viochi viochi Buna ziua ! Fica mea a primit o bursa de studii de doctorat in U.S.A., avand o remuneratie considerata de statul roman ca venit impozabil !!! Mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii firma din sua irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, O microintreprindere neplatitoare de tva va emite o factura de servicii programare website catre o firma din SUA. In aceste conditii, se emite ... (vezi toată discuția)