Buna seara sint fiica unica si adoptata. Dupa decesul tatalui meu adoptiv mama respectiv sotia acestuia, s-a recasatorit cu o persoana cu 6 fii. In urma cu 2 ani al 2 sot a decedat. Mama mea a decedat in urma cu 1 saptamina cind am reinoit buletinul pentru scadenza m-au trecut in spaziu cu domiciliu definitiv cu respect as dori sa stiu daca am drept la successiune al acel apartament in care a fist cumparat de mama mea si al doilea sot apartament in care au trai intii parinti mei adoptiv i prima del decesul tatalui meu adoptiv. Va multumesc cu respect
Buna seara,
Inteleg ca exista un imobil proprietate al mamei dumneavoastra si al sotului acesteia, tata vitreg
tatal vitreg a murit primul
in aceste conditii, de pe urma lui trebuie dezbatuta succesiunea si aceasta inseamna:
- mama dumneavoastra 5/8 si copiii tatalui vitreg impart 3/8
De pe urma mamei dumneavoastra DOAR dumneavoastra mosteniti.
Nu am folosit mama adoptiva si tata adoptiv (primul sot al mamei dumneavoastra) intrucat din momentul adoptiei aveti aceleasi drepturi cu orice copil natural.
Deci mama adoptiva va este MAMA si tatal adoptiv va este TATA
Al doilea sot al mamei este tata vitreg.
Daca nu va intelegeti cu copiii tatalui vitreg sa mergeti la notar, va trebui sa va adresati instantei de judecata, situatie in care va sfatuiesc sa va adresati unui avocat pentru ajutor.