avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Profitând de faptul că sunt în străinătate, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Profitând de faptul că sunt în străinătate, fostul soț (care are schizofrenie paranoidă) mă amenință că o să ia el custodia copilului deși când era mic a încercat să îl omoare. Ce șanse are să obțină ce vrea?

Buna am un băiețel de 3 ani și 7 luni eu cu Tătal copilului suntem despărțiți de când avea copilul 6 luni deoarece tatăl este bolnav psihic are scrizofrenie paranoidă și a încercat sa al omoare pe copil in mâinile mele am ajuns cu copilul vânat la spital si el a ajuns la poliție urmând sa meargă la spitalul de nebuni a mers la spital la ținut o luna acolo și iau dat drumul după aproximativ un an jumate m-am hotărât sa al dau in judecată pentru obținerea custodiei copilului având și toate foile de la spitalul de nebuni unde a fost internat unde scria negru pe alb ca a încercat sa omoare copilul și ca are scrizofrenie paranoidă am dat toate acestea la judecătorie și urma sa merg la instanța dar a trebuit sa plec din țara și nu am mai putut ajunge la termeni de judecată deoarece când erau termeni eu nu puteam ajunge in România din vina locului de munca care al am și in prezent de ceva timp tatăl copilului m-a tot amenință ca își ia un avocat și ca osa obțină el custodia copilului și pe părinți mei ai amenință ca vine cu poliția Și ia copilul de la ei va rog frumos sa m-a ajutați Și sa îmi Spune-ți ce șanse are un om ca el sa obțină custodia copilului mulțumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Zuza13 , utilizator 20:52, 9 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, nu prea are șanse daca o sa aveti o apărare buna.

Apelați la un avocat care sa va reprezinte la termene sau lasati procura unui părinte sa se ocupe.

Depinde si de varsta copilului. Ar fi bine ca minorul sa stea la dvs., nu la părinții dvs, daca cereți ca domiciliul copilului sa fie stabilit la domiciliul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tatăl.sufera de boala psihică și a agresat minorul nu are sanse dar va trebui să dovediți în instanța.
Dacă veți angaja avocat va va instrumenta acesta apărarea în mod corespunzător ca sa beneficiați de o apărare eficienta si sa dovediți ce este necesar.

Trebuie vazut cum sa dovediți ca are o boala psihică și trebuie uzat de mai multe probe.Este foarte importanta redactarea acțiunii.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Nu trebuia sa fi plecat pana nu va rezolvati problema.. plus ca trebuia anuntat serviciul de asistenta sociala ca ati lasat copilul la bunici, ca ta-su e cu capul si trebuia delegata autoritataea parinteasca bunicilor pe aceasta perioada.
Angajati de urgenta avocat care sa ve reprezinte la procesul asta inceput, interesati-va care mai e soarta lui, vedeti pe portalul instantelor de judecata.
acest răspuns util
Deși șansele lui sunt quasi-nule, contractați serviciile unui avocat pentru a vă asigura că obțineți ceea ce doriți.
Multumesc frumos tuturor de raspuns, am sa imi angajez un avocat si sper sa fie totul bine si parintilor mei le-am lasat procura atunci cand am plecat din Tara o zi buna va doresc tuturor
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Divort / custodie isabella2 isabella2 Buna ziua, Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)
Amenintare AdrianaDu AdrianaDu Am o problema de familie. Parintii mei biologici sunt divortati. Amandoi acum si'au refacut viata casatorindu'se cu alta persoana. Eu sunt in custodia mamei ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva MryGo MryGo Buna ziua! Am avut o relatie de concubinaj,din care a rezultat un copil,acum in varsta de 6 ani! El a fost foarte agresiv cu mine de-a lungul relatiei,am ... (vezi toată discuția)