avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cazier judiciar

Buna ziua, firma de IT cu un client din State, care din anumite motive ne cere cazierele angajatilor(nu se pune problema renuntarii la colaborare pe baza acestei cerinte).Intrebarea este : Din punct de vedere legal/protectia datelor cu caracter personal noi ca si firma putem sau nu sa le dam aceste caziere? Si daca se poate este ok facuta o declaratie pe propria raspundere la fiecare angajat ca este de acord cu cerinta clientului? Angajatii nu au nici o problema cu furnizarea cazierelor, ne intereseaza stric legal cum trebuie sa procedam.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 8 Februarie 2019
Strict legal: fiecare angajat solicita de la politie eliberarea cazierului judiciar si dvs. le trimiteti firmei din State.
Multumesc pentru raspuns, cazierele au fost scoase si sunt la dosarele de personal ma interesa daca din punct de vedere a prelucrarii datelor cu caracter personal este vreo problema.
Cred ca trebuie facuta o declaratie pe propria raspundere la fiecare angajat ca este de acord cu cerinta clientului.
Avem facute si declaratiile.
In acest caz,nu cred ca veti avea probleme... dar puteti intreba si la ANSPDCP - Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitate date cv Bianca Radulescu Bianca Radulescu Buna ziua, Vreau sa stiu daca este legal sa-i dam sa completeze la angajare unei persoane o declaratie pe propria raspundere in care sa fie de acord cu ... (vezi toată discuția)
Comert on line bobams bobams Buna ziua, Am cateva intrebari despre legalitatea comertului electronic cu produse it. Firma exista deja, platitoare de TVA, inregistrata in reg operatiunilor ... (vezi toată discuția)
Notificari anspdcp lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, A aparut in Monitorul Oficial in 28.12.2015 un act normativ prin care inteleg ca o parte din prelucrările datelor cu caracter personal trebuie ... (vezi toată discuția)