avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat pentru copii

Buna, am si eu o mica neclaritate in privinta alocatiilor si nu stiu pe nimeni mai bun ca voi care mi-ar spune cum trebuie de procedat.întrebarea este:prin luna noiembrie am depus si noi dosarul pentru a beneficia de alocatie pentru fiul nostru, avea 1,5 ani, am fost trimiși la notar sa aducem declarație precum ca nu primim alocatii din RM de unde suntem veniți si pentru a se putea face recalcul tot pe baza declaratiei, acuma peste doua luni au intrat in cont doar 400 lei. Cum sa procedam, avem vreo șansă sa obtinem ceva pe lunile din urmă si daca da, cum sa facem.???cer scuze de asa intrebare lungă, mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anais21 , utilizator 09:00, 24 Noiembrie 2019
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
Spuneți-mi va rog unde ma adresez pentru a-mi face recalculul? Tot unde am depus dosarul? Dar daca-mi spun ca nu e posibil, cum fac?
La AJPIS - Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială
Buna ziua am o fetita de 3 anisori nascuta in spania ambi parinti sunt romani la varsta de 5 luni mam intprs cu ea in romania dar nu am putut face certificatul de nastere romanesc pt ca tatal a refuzat sa semneze ce pot face si cum pot lua alocatie de stat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru copil roman nascut in strainatate dar care locuieste in prezent in tara sil73 sil73 Am doi copii pe care i-am nascut in strainatate, unul nascut in 2006, iar celalalt in 2011. In anul 2012 m-am intors in tara impreuna cu copii. Pana in ... (vezi toată discuția)
Recuperare alocatie de stat neluata niciodata in romania badeanu_sorina_violeta badeanu_sorina_violeta Buna ziua,sunt stabilita in spania din 25/12/2005 impreuna cu perechea mea.in acesti ani au aparut doi copiii fata 12/12/2007 si baiat 22/07/2010 cu varsta de ... (vezi toată discuția)
Alocatie sorayaedi sorayaedi Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate!Am doi copii,de 7 ani,respectiv 5 ani.In perioada 2003-2009 am lociut in Spania,drept urmare,copiii ... (vezi toată discuția)