Buna, am si eu o mica neclaritate in privinta alocatiilor si nu stiu pe nimeni mai bun ca voi care mi-ar spune cum trebuie de procedat.întrebarea este:prin luna noiembrie am depus si noi dosarul pentru a beneficia de alocatie pentru fiul nostru, avea 1,5 ani, am fost trimiși la notar sa aducem declarație precum ca nu primim alocatii din RM de unde suntem veniți si pentru a se putea face recalcul tot pe baza declaratiei, acuma peste doua luni au intrat in cont doar 400 lei. Cum sa procedam, avem vreo șansă sa obtinem ceva pe lunile din urmă si daca da, cum sa facem.???cer scuze de asa intrebare lungă, mulțumesc anticipat.
Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
Buna ziua am o fetita de 3 anisori nascuta in spania ambi parinti sunt romani la varsta de 5 luni mam intprs cu ea in romania dar nu am putut face certificatul de nastere romanesc pt ca tatal a refuzat sa semneze ce pot face si cum pot lua alocatie de stat ?
Alocatie
sorayaedi
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate!Am doi copii,de 7 ani,respectiv 5 ani.In perioada 2003-2009 am lociut in Spania,drept urmare,copiii ... (vezi toată discuția)