avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... aplicabilitate Legea 231/2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

aplicabilitate Legea 231/2018

Bună ziua,
Pe scurt, în 1921 străbunicii mei au cumpărat un teren cu case în centrul orasului; în contract nu s-a menţionat suprafaţă ci numai adresa, descriere şi vecini. Era compus di teren şi imobile iar terenul era structurat în curte şi grădină.
Necunoscând adevărata suprafaţă, mama a cerut pe Legea 10/2001 casele (demolate în 1977) şi terenul în suprafaţă mai mică, aşa cum ni l-a propus Primăria, dintr-o Carte funciară provizorie din 1anii 940-1944. Terenul cerut ni s-a restituit în natură pe alete amplasamente iar pentru casele demolate s-a trimis dosarul la ANRP dosar care este în aşteptare.
Acum 2 ani, am constatat că terenul erra mai mare şi am cerut de la Primărie extras din registrul agricol la data naţionalizării, 1959. documentul confirmă o suprafaţă mai mare.
Am formulat în temeiul Legii 231/2018, în termen, cerere la Primărie, pentru restituirea diferenţei de teren care reprezenta o parte a grădinii.
Întrebarea este dacă se poate obţine diferenţa de teren - grădină, în baza Legii 231/2018, pe considerentul că sunt titulara dreptului de proprietate asupra construcţiilor demolate, sau pe alte considerente?
Menţionez că încă nu am prrimit răspuns de la Primărie.
În principiu, nu ni s-a restituit terenul pe vechiul amplasament, din cauză că acesta era trecut în domeniul public. Dar în realitate, din diferenţa de teren, o parte este domeniu public iar o parte este sub o proprietate privată care s-a întregit în baza ueni sentinţe judecătoreşti n 1992, în baza Legii 18/1991, probabil pe uzucapiune; documente şi informaţii la care nu ni se permite accesul, nici de către Primărie nici de către OCPI.
Mulţumesc!

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns de retrocedare legea 247/2005 corinai51 corinai51 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat la urmatoarea problema; Mama mea a depus o cerere de retrocedare in baza legii 10/2001, la primaria din Pitesti, ... (vezi toată discuția)
Anrp -nu considera ca este o cerere pe legea 18/1991-dupa 25 ani. numai in romania se poate atat amar de bataie de joc ! soparla62 soparla62 Incep prin a va intreba si va rog a ma sfatui .Poate fii prezenta considerata o cerere pentru reconstiuire drept de proprietate pe un teren loc de casa in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)