avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după tata, recăsătorit la data ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după tata, recăsătorit la data decesului: cota mea din bunurile mobile este aceeași cu cea din bunurile imobile, sau pot invoca aportul lui din timpul căsătoriei?

Buna ziua. Tatal meu a decedat. La momentul decesului era casatorit. Eu sunt fiul lui , singurul descendent. Cota bunurilor imobile o stiu , dar a celor mobile este aceeasi ? Pot invoca aportul material al tatalui meu in toti anii care a fost casatorit ? Mentionez ca tatal meu era recasatorit si nu avea alti copii. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este aceeasi cota pentru intreaga masa succesorala.
Pentru aportul material, trebuie sa aveti si dovezi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la iesirea din indiviziune , am dreptul sa intru in imobilele care fac parte din masa succesorala ? Pentru bunurile mobile se poate face un supliment la masa succesorala la o data ulterioara ? Se face tot la notar sau in instanta ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti folosi imobilele. Pentru modificari ce presupun obtinerea unei autorizatii de construire sau investitii este bine sa obtineti intai acte de proprietate. In speta, certificatul de mostenitor.
Pentru bunurile imobile se poate face ulterior un supliment, numai la acelasi notar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu o sa fac succesiunea pana va deceda si sotia tatalui meu , cum se va inpartii dupa ? Sotia tatalui meu are si ea un copil din alta casatorie. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
Smartliv, utilizator
Dacă soția tatălui va deceda la bun moment dat, cota ei de 1/4 va fi moștenită de copiii acesteia.
Dvs veti avea 3/4.

Alte discuții în legătură

Mostenire Patrick56 Patrick56 bunaziua am si eu o intrebare sotul meu a decedat de curind in Franta Paris , el a mai fost casatorit o data iar din primul mariaj casatorie are un coplil as ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Procentele masei succesorale ce revin copiilor legitimi si sotului mostenitor septimiu74 septimiu74 Buna ziua,pe data de 24.01ac s-a inheiat procesul verbal privind masa succesorala a defunctului(tata)...am semnat acest proces verbal la avocatul nostru toti ... (vezi toată discuția)