Succesiune după tata, recăsătorit la data decesului: cota mea din bunurile mobile este aceeași cu cea din bunurile imobile, sau pot invoca aportul lui din timpul căsătoriei?
Buna ziua. Tatal meu a decedat. La momentul decesului era casatorit. Eu sunt fiul lui , singurul descendent. Cota bunurilor imobile o stiu , dar a celor mobile este aceeasi ? Pot invoca aportul material al tatalui meu in toti anii care a fost casatorit ? Mentionez ca tatal meu era recasatorit si nu avea alti copii. Multumesc.
Smartliv
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pana la iesirea din indiviziune , am dreptul sa intru in imobilele care fac parte din masa succesorala ? Pentru bunurile mobile se poate face un supliment la masa succesorala la o data ulterioara ? Se face tot la notar sau in instanta ?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, puteti folosi imobilele. Pentru modificari ce presupun obtinerea unei autorizatii de construire sau investitii este bine sa obtineti intai acte de proprietate. In speta, certificatul de mostenitor.
Pentru bunurile imobile se poate face ulterior un supliment, numai la acelasi notar.
Smartliv
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca nu o sa fac succesiunea pana va deceda si sotia tatalui meu , cum se va inpartii dupa ? Sotia tatalui meu are si ea un copil din alta casatorie. Multumesc.
Mostenire
Patrick56
bunaziua am si eu o intrebare sotul meu a decedat de curind in Franta Paris , el a mai fost casatorit o data iar din primul mariaj casatorie are un coplil as ... (vezi toată discuția)