Am fost casatorita din21 februiarie 2013 pana pe 23aprilie 2018(cand sotul a decedat).In timpul casatoriei am cumparat o masina VWPolo in 2016 cu bani care proveneau din veniturile meleEu aveam a masina Toyota(achizitionata inainte de casatorie) pe care a folosit-o baiatul sotului din 2016 si la succesiune(adica acum succesiune fiind la judecatorie,i-am luat Toyota dupa ce el a spus ca nu vrea acea masina) spune ca nu-i trebuie Toyota vrea dreptul lui de 50la suta din VWPOLO.Exista vreo modalitate de ai cere o despagubire pentru folosirea unei masini timp de 2 ani si apoi sa ceara dreptul lui din masina cumparata in timpul casatoriei cu tatal sau?.
Exista vreo modalitate de ai cere o despagubire pentru folosirea unei masini timp de 2 ani si apoi sa ceara dreptul lui din masina cumparata in timpul casatoriei cu tatal sau?.
Ati incheiat vreun contract de comodat/de inchiriere care sa dovedeasca folosinta autoturismului?
Dovada folosinţei se face prin orice probă admisibilă, nu neapărat prin contract de comodat încheiat în formă scrisă.
Problema este că dacă a fost comodat gratuit, nu poţi să te trezeşti acum să-i ceri bani din urmă având în vedere că i-ai permis în mod gratuit să folosească maşina.
Permisiunea de a utiliza maşina echivalează cu un comodat gratuit, verbal pentru ultimii 2 ani.
Acel contract verbal - împrumutul de folosinţă - faptul că l-ai lăsat să folosească cu titlu gratuit autovehiculul nu poate fi modificat retroactiv în mod unilateral, ci doar pe viitor.
Modificarea contractelor se face cu acordul ambelor părţi.
Deci răspunsul este NU, nu poţi să-i ceri bani din urmă.
Pe de altă parte, nicio instanţă nu o să-ţi ia maşina VW Polo ca s-o dea altui moştenitor în dauna soţiei supravieţuitoare.
Dacă ai cumpărat maşina cu banii tăi personali, pe care îi aveai din propriul salariu sau cu bani dinaintea căsătoriei, poate reuşeşti să dovedeşti că maşina este proprietate separată şi nu-i dai nimic.