avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Afaceri Romania-Taiwan
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Afaceri Romania-Taiwan

O firma din Romania, nou deschisa, neplatitoare de TVA, doreste sa colaboreze cu o firma din Taiwan (sa ofere prestari de servicii). Pana anul trecut, administratorul firmei lucra ca freelancer la compania respectiva. I se tragea lunar 18% din venit care mergea la statul taiwanez (sau cel putin asa i se spunea).
Întrebarile mele sunt urmatoarele :
1,Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma nou deschisa pentru a putea presta servicii catre firma din Taiwan?
2,Ce declaratii va trebui sa depuna la trimestru? (in afara de D100)
3,Va plati in continuare cei 18% catre statul taiwanez + 1% impozit venit in tara?
4,Sau sunt alte reguli daca firma cu care colaboreaza nu e din UE?
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Facturare catre clienti si facturi primite de la freelanceri floreamariana floreamariana Buna ziua Va rog sa-mi acordati sprojin in lamurirea unor probleme. Doresc sa prestez servicii catre clienti din Ue si tari non UE. Mentionez ca firma este ... (vezi toată discuția)
Srl nou (07.2016), neplatitor de tva doresc sa factutez servicii de promovare la o campanie din ue miumail miumail Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de facturarea in spatiu UE si international. Am deschis un SRL acum cateva luni si aud diverse pareri legate de ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru pfa cu norma de venit care presteaza servicii it intracomunitare edesign edesign [quot]ART. 152 Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici din Codul Fiscal 2010/TITLUL VI Taxa pe valoarea adaugata/CAP. XII Regimuri ... (vezi toată discuția)