avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL nou (07.2016), neplatitor de TVA doresc sa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL nou (07.2016), neplatitor de TVA doresc sa factutez servicii de promovare la o campanie din UE

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire legata de facturarea in spatiu UE si international.
Am deschis un SRL acum cateva luni si aud diverse pareri legate de facturare.
Doresc sa facturez catre o companie din UE diverse servicii si am inteles ca pentru asta firma mea trebuie sa detina TVA. Nu inteleg de ce imi trebuie TVA daca in UE se factureaza fata TVA...
Daca as factura catre o companie care nu se afla in UE (tot international) as mai avea nevoie de TVA?
Din cate am inteles TVA-ul la cerere se obtine foarte greu. In conditiile astea nu vad cum poti creste o firma daca statul nu te lasa sa-ti desfasori activitatea...

In speranta unui raspuns care sa ma lamureasca va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:37, 27 August 2016
Pentru prestarea de servicii intracomunitare (spatiul UE) trebuie sa va inscrieti in ROI chiar daca in tara sunteti neplatitor de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva, prestari servicii intracomunitare delphi delphi Buna Seara, Am urmarit celelalte postari similare dar nu am gasit un raspuns concret, sper ca cineva sa ma lamureasca. Sunt PFA neplatitor TVA, prestez ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)