avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la proprietate

Buna ziua, de curând eu și sora mea am aflat ca tatăl meu mai are un copil. Părinții mei nu sunt divorțați și împart 3 apartament dintre care unul este doar pe numele lui, la celelalte doua proprietari sunt amândoi. Ce trebuie sa facem pentru ca eu și sora mea sa moștenim tot și sa nu impartim cu fiul nelegitim. Tatal spune ca mama băiatului nu dorește nimic de la el, ci doar voia un copil. Este mai bine ca tatăl meu sa ne doneze partea lui sau sa facem contract de vânzare cumpărare astfel încât sa nu avem probleme pe viitor cu pretenții la moștenire. Din păcate mama mea este pe moarte și vrea cât mai repede sa facem actele pentru a moșteni noi integral și partea tatălui. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 01:25, 16 Februarie 2019
L-a recunoscut sau s-a stabilit filiația prin hotărâre judecătorească?
În caz afirmativ, este moștenitor rezervatar și nu-l puteți exhereda de tot.
Discuția este lungă pentru a vă edifica, luați legătura cu un avocat și mergeți la o consultație juridică.
Copilul are numele lui de familie, deci da e recunoscut. Nu știu câți ani are sau alte detalii pentru ca nu ne-a zis niciodată, de fapt nici nu recunoaște nici acum. El zice tot timpul ca nu ne afectează, adică ar fi dispus sa ne vanda da noua cred. Dacă ne vinde noua apartamentele tot mai are dreptul copilul? Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2019
Andreiteodor, utilizator
Nu sunt notar sa stiu exact, insa nu cred ca mai sunt posibile vanzarile fictive, banii trebuie transferati prin cont; iar daca pretul este derizoriu contractul poate fi atacat!
Mulțumesc pentru răspuns, mai am o singura întrebare dacă sunteți amabil, am aflat ca baiatul are 16 ani și tatăl meu a zis ca face orice și aduce orice vreau ca să stabilim pana moare el situatia, poate băiatul sa dea o declarație sau sa întocmească un act prin care sa renunțe la partea lui de acum. Mulțumesc!
Chiar nu se poate face nimic acum cât este în viata tatal meu pentru ca fiul din afara căsătoriei sa nu primească nimic din averea părinților mei? După moartea mamei mele poate tatăl sa își vândă partea doar mie și surorii mele?

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi luate de comuisti bunicului meu? bunicul fiind si persecutat in acea perioada? Mallasorte Mallasorte Buna ziua ma numesc Adrian Stan. Am sa incep printr-o mica poveste pentru ca altfel nu se poate intelege exact. Bunicul meu este un copil nerecunoscut intre ... (vezi toată discuția)
Testament senseishogun senseishogun tatal decedat are un copil dintr-o casatoria legala si un altul dinainte de a se casatori,evident cu o alta persoana decit sotia din momentul decesului.Am ... (vezi toată discuția)