avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vânzare autoturism - vicii ascunse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vânzare autoturism - vicii ascunse

Bună seara,

La începutul săptămânii am avut un accident cu mașina din care au rezultat mai multe avarii (au sărit airbag-urile, s-au spart farurile etc. ). Mașina a fost remorcata și va fi reparata într-un service autorizat cu piese originale. După care o voi verifica la reprezentanta.

In urma acestui incident, mi-am pierdut încrederea în mașină și vreau sa o vând. Menționez ca are sub 40.000 de kilometri și mai are încă 3 ani de garanție.

Am obligația sa menționez de la început accidentul? Fiind reparata în service autorizat, se pune problema viciilor ascunse? Dacă cumpărătorul întreabă de accidente, nu am de gând sa mint, doar ca nu as vrea sa deschide eu subiectul acesta.

Știe cineva ce obligații am în acest caz?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:55, 14 Februarie 2019
pare ca a fost un accident serios. nu v-ati pierdut si increderea in dvs, sau nu erati la volan?
nu sunteti obligata sa spuneti/ scrieti nimic daca nu va cere clientul. o masina veche se cumpara in starea in care este. reparatiile sunt notate in cartea de service.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme casco...cum sa le abordez?..piese originale sau turcisme mkt mkt Buna ziua, povestea mea incepe asa... 5 ianuarie 2012 ... sunt implicat intr-un accident rutier (l-am lovit pe cel din fata mea), cu urmarile..masina lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ... emiliapem@yahoo.com emiliapem@yahoo.com Buna ziua ! Ce sanse de castig as avea daca intentez un proces ptr vicii ascunse ... in urma cu o saptamana am cumparat o masina a unei cunostinte comune... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am achizionat recent o masina, care era listata pe ... Mioara Bacău Mioara Bacău Cumpărare masina cu grave vicii ascunse!!!! Am achizionat recent o masina, care era listata și pe autovit.ro, iar cei de acolo m au pus in legatura cu ... (vezi toată discuția)