avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Care e varianta potrivita, pfa sau alta forma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Care e varianta potrivita, pfa sau alta forma

Bun ziua,
In calitate de artist plastic, cu realizari venituri care rezulta din vanzari tablouri, diverse creatii, participari la expozitii, dar care nu se realizeaza lunar. Care este forma cea mai potrivita de autorizare, Pfa sau alta forma ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:52, 7 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti depune la finante (impreuna cu o copie a unui act care sa dovedeasca calitatea de artist plastic) formularul 070 - se completează și se depune de către persoanele fizice române sau străine care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, în conformitate cu prevederile legale.
Apoi, folosind doar internetul de pe adresa personala de pe spatiul privat virtual, depuneti declaratia unica cu venitul brut anual incasat estimat si cheltuielile deductibile anuale platite pentru 2019. Va rezulta un venit net asupra caruia veti aplica impozitul pe venit de 10%.
Atunci nu se infiinteaza sub forma PFA?
Revin cu alt aspect, pentru tablourile, picturile contemporane, personale, ( nu cele de patrimoniu), cine inctomeste-realizeaza certificatele de autenticitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sub forma de pfa. Despre certificatele de autenticitate la picturile contemporane trebuie sa intrebati la acei care sunt trict in materie.
Mersi mult. O zi faina !

Alte discuții în legătură

Pfa pfi costincr costincr Deci ca profesie liberala doar inregistrare la ANAF? Unii spun ca profesia artist plastic-pictor e una liberala, da teoretic asa e..dar conform listei cu ... (vezi toată discuția)
Despre profesie liberala: pictor costincri costincri buna ziua As vrea sa stiu daca un artist plastic-pictor se incadreaza in categoria profesie liberala, si daca da care pictori se incadreaza?Doar cei cu ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru pictor DanIonescu DanIonescu Buna ziua, as dori sa aflu codul CAEN pentru profesia de pictor (PFA). E vorba de tablouri pe care urmeaza sa le realizez pentru o galerie din Germania care le ... (vezi toată discuția)