avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Care e varianta potrivita, pfa sau alta forma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Care e varianta potrivita, pfa sau alta forma

Bun ziua,
In calitate de artist plastic, cu realizari venituri care rezulta din vanzari tablouri, diverse creatii, participari la expozitii, dar care nu se realizeaza lunar. Care este forma cea mai potrivita de autorizare, Pfa sau alta forma ?
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:52, 7 Aprilie 2019
Am inteles raspunsu...dar problema se pune si altfel. Teoretic artistul plastic sau artistul vizual si activitatea desfasurata de acesta se incadreaza in categoria profesiilor libere-liberale, doar teoretic si spun si de ce. Profesiile liberale nu au nevoie de PFA, numai inregistrare la ANAF sub forma de PFI. Cei de la ONRC imi spun ca artistul plastic nu e trecut pe lista reglementata a profesiilor liberale...deci tocmai de asta am deschis aici intrebarea...pana la urma traim in Romania si totul e ambiguu, suntem trimisi expediati de la o institutie la alta. Pana la urma conform legislatiei care e statutul artistului plastic si cum e considerata activitatea desfasurata de un artist plastic, pictor-sculptor. profesie liberala sub forma PFI sau nu ?

Si de fapt sunt multe persoane din categoria medicilor, arhitectilor sau cei care sunt trecuti pe lista reglementata cu profesii liberale care au PFA...

Deci pana la urma care e varianta corecta ?
Pai cel mai usor ar fi sa mergeti direct la finante, adica pe calea cea mai scurta si daca va accepta sa va inregistrati direct la ei, ati scapat.
Altfel, treceti mai intai pe la registrul comertului...
Simplu de aflat varianta corecta ......fara sa mai intrebati un prieten!
Infiintarea unei PFA prezinta unele avantaje::
- formalitati mai simple pentru infiintare
- evidenta contabila simpla (in partida simpla)
- raportari putine (declaratia unica)
Pe PFA puteti desfasura si activitatea de emitere a certificatelor de autenticitate daca sunteti atestat in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pfi costincr costincr Deci ca profesie liberala doar inregistrare la ANAF? Unii spun ca profesia artist plastic-pictor e una liberala, da teoretic asa e..dar conform listei cu ... (vezi toată discuția)
Despre profesie liberala: pictor costincri costincri buna ziua As vrea sa stiu daca un artist plastic-pictor se incadreaza in categoria profesie liberala, si daca da care pictori se incadreaza?Doar cei cu ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru pictor DanIonescu DanIonescu Buna ziua, as dori sa aflu codul CAEN pentru profesia de pictor (PFA). E vorba de tablouri pe care urmeaza sa le realizez pentru o galerie din Germania care le ... (vezi toată discuția)