avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste???

Buna seara!Am o ruda care este proprietara unei case cu teren,nu a divortat de sot, erau separati.Mentionez ca au avut un apartament impreuna,l-au vandut si au impartit banii si apoi s-au separat.Ulterior si-a primit sotul in casa,deoarece era bolnav,l-a luat in spatiu la primarie. Acum un an sotul a decedat si in septembrie 2018 sotia s-a trezit cu poprire pe salarul ei pentru o amenda de circulatie a sotului si un impozit pe o masina care i-a apartinut sotului si o vanduse in 2014,dar are impozite calculate de primarie inclusiv in 2018.Va rog, in numele ei sa-mi spuneti daca e legala poprirea ca ea sa plateasca datoriile sotului decedat.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 02:24, 16 Februarie 2019
In caz de amenda datoria dispare daca a decedat si amenda era pe numele lui.
Sa mearga sa depuna certificatul de deces.

Nu am inteles cum este ea executata pentru amenda altcuiva.
Incercati sa mergeti cu actele la avocat.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am fost cu sotia la Primaria din localitate si Domnul Primar mi-a zis ca daca nu erau divortati ea trebuie sa-i plateasca datoriile lui,desi el era doar luat in spatiu.S-a dus si copie dupa certificatul de deces,dar asta a fost raspunsul ce l-am primit.MULTUMESC!!
Este amenda sau datorie cu alt titlu?
Conteaza...
Amenda de circulatie si impozit pe masina vanduta in 2014 calculat pana in 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenda de circulație nu trebuie să o platiti.
Pentru impozit trebuie vazute actele.

Ar.trebui depusă contestație la executare.

Alte discuții în legătură

Furt , succesiune si cateva intrebari utilizator032 utilizator032 Problema 1: Furtul unui bun , bunul recuperat dar cu un prejudiciu de 600 ron , reclamantul a declarat ca si-a primit prejudiciul si ca nu mai doreste nimic , ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea datoriilor Terezia81 Terezia81 Buna ziua! Am o problema. Tatal meu a murit anul trecut, ne-a parasit in 97, eu cu fratele meu am fost minori. El a bagat divortul de 2 ori, dar eu asa stiu ca ... (vezi toată discuția)