Buna ziua! Am o problema. Tatal meu a murit anul trecut, ne-a parasit in 97, eu cu fratele meu am fost minori. El a bagat divortul de 2 ori, dar eu asa stiu ca nu au fost despartiti legal de maica mea. La primarie tatal meu figureaza pe numele lui cu 2 autoturisme, care faptic nu exista, doar scriptic. Astazi fratele meu s-a prezentat la primarie cu copia certificatului de deces, ca sa-i stearga restanta de impozit, nu cumva sa ne trezim in viitor cu ceva de plata. I s-a comunicat ca trebuie sa facem mostenirea. Noi nu am mostenit nimic, chiar ne-a luat tot cand ne-a parasit, maica mea a trebuit sa inceapa de la 0 cu 2 copii minori la scoala. Ce se va intampla cu impozitul neplatit? Nu a avut nici un bun cand a decedat, nu am mai stiut de el de ani de zile, politia ne-a anuntat ca este la terapie intensiva. Poate sa ne execute silit pe noi pentru datoriile lui? Va rog sa-mi dati un sfat. Va multumesc!
Cât timp nu există certificat de succesiune, nu vi se va întîmpla nimic. Statul va intra în posesia a ce a rămas de pe urma tatălui, deci inclusiv a celor 2 maşini şi a altor bunuri.
daca exista bunuri acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar,astfel sa vedeti daca pasivul este mai mare ca activul,adica daca datoriile sunt mai mari ca ce mosteniti..masinile alea 2 exista?sau le a vandut fara sa faca un contract de vanzare-cumparare?daca exista si nu sunt vandute intra in masa succesorala,adica reprezinta mostenirea ...succesiunea se face in fata notarului ...