avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de deces

Buna seara,as dori sa intreb daca se elibereaza certificat de deces,daca persoana respectiva are amenzi neplatite
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:46, 13 Decembrie 2011
Da, intrucat certificatul de deces este obligatoriu pentur demersurile imediate, restul revenind ulterior mostenitorilor: pasivul si activul (datorii si avere);

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
certificatul de deces este un act de stare civila constatator al mortii, eliberarea sa nu este conditionata de neplata taxelor si impozitelor. De altfel, nu puteti inhuma defunctul daca nu veti prezenta preotului certificatul de deces. Amenzile neplatite se vor rasfrange asupra mostenitorilor in functie de cum vor accepta mostenirea.
Eu stiam ca amenzile sunt personale si ca nu le poate mosteni nimeni. In privinta eliberarii certificatului de deces sigur nu va poate conditiona nimeni sa le achitati. Se poate sa fie doar o politica a primariei pentru a face bani dar legal nu va poate obliga nimeni sa platiti amenzile nimanui, nici inainte si nici dupa moartea acestuia.
Amenzile neplatite se executa silit. Daca persoana a murit executarea silita se va face asupra bunurilor din patrimoniul sau. Mostenitorii au optiunea de a accepta mostenirea sub beneficiu de inventar, altfel daca accepta mostenirea fara beneficiu se va produce o confuziune intre patrimoniul mostenitorului si cel al defunctului, adica implicit accepta atat activele cat si pasivele. Beneficiul de inventar este un mod de acceptare a succesiunii prin care mostenitorul poate impiedica confuziunea patrimoniului sau cu patrimoniul defunctului, nemaifiind obligat la plata datoriilor mostenirii decat pana la concurenta valorii bunurilor succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea datoriilor Terezia81 Terezia81 Buna ziua! Am o problema. Tatal meu a murit anul trecut, ne-a parasit in 97, eu cu fratele meu am fost minori. El a bagat divortul de 2 ori, dar eu asa stiu ca ... (vezi toată discuția)
Bunurile acceptate prin acceptarea mostenirii sub beneficiu inventar pot fi vandute numai prin licitatie publica ? glo glo cica bunurile dobandite prin acceptarea mostenirii sub beneficiu inventar pot fi vandute numai prin licitatie publica. adevarat sau fals? unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)