Buna ziua! Am o problema. Tatal meu a murit anul trecut, ne-a parasit in 97, eu cu fratele meu am fost minori. El a bagat divortul de 2 ori, dar eu asa stiu ca nu au fost despartiti legal de maica mea. La primarie tatal meu figureaza pe numele lui cu 2 autoturisme, care faptic nu exista, doar scriptic. Astazi fratele meu s-a prezentat la primarie cu copia certificatului de deces, ca sa-i stearga restanta de impozit, nu cumva sa ne trezim in viitor cu ceva de plata. I s-a comunicat ca trebuie sa facem mostenirea. Noi nu am mostenit nimic, chiar ne-a luat tot cand ne-a parasit, maica mea a trebuit sa inceapa de la 0 cu 2 copii minori la scoala. Ce se va intampla cu impozitul neplatit? Nu a avut nici un bun cand a decedat, nu am mai stiut de el de ani de zile, politia ne-a anuntat ca este la terapie intensiva. Poate sa ne execute silit pe noi pentru datoriile lui? Va rog sa-mi dati un sfat. Va multumesc!
cceptarea moştenirii operează sub beneficiu de inventar, ceea ce presupune că nu se va face o confuziune de patrimonii între cel al persoanei decedate şi cel al succesorului său, moştenitorii legali şi cei testamentari răspunzând pentru datoriile şi sarcinile succesiunii doar cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia;