avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor - mi se impută cheltuielile cu tractarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor - mi se impută cheltuielile cu tractarea mașinii derapate în nămeți

Buna ziua! Sunt șofer de tir pe comunitate, in data de 11 01 2019 am avut un accident în Austria fara victime doar pagube materiale minore suferite de camion, mai exact. Deplasandu, mă pe un drum național în Austria spre încărcare, drumul acoperit cu zăpadă , coborând o pantă, camionul fond gol, nu am avut viteză, nu am bruscat volan și nu am apăsat pedala de frana, camionul a început să derapeze și remorca la fel, m,a făcut ,, briceag,, , am derapat in partea dreapta in nămeții de zăpadă. Au venit pompierii, m,au tractat, scos din nămeți . La sfârșitul lunii ianuarie la firma a venit o factura trimisa de pompieri cu suma de plata 1890 E. Firma îmi imputa mie aceasta sumă. Este normal? Este legal? Va rog frumos sa mă ajutați că nu știu care sunt procedurilor in aceasta situație
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 16 Februarie 2019
Este un document care sa ateste vinovatia dvs.?
Nu este nici un document!

Cornel Vasile a scris:

Este un document care sa ateste vinovatia dvs.?

In acest caz, nu are cum sa vi se impute acea suma... Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! accident Dodo2002 Dodo2002 Buna ziua! Sunt șofer de tir pe comunitate, in data de 11 01 2019 am avut un accident în Austria fara victime doar pagube materiale minore suferite de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier functionar cu statut special-va rog ajutati-ma oanacazacu oanacazacu As vrea din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine macar cu niste sugestii. Incerc sa fiu cat mai scurta: fratele meu, pompier-sofer, a fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)