avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Daca îmi dau demisia și nu mai vreau să mă prezint cele 20 zile de preaviz ce îmi poate face angajatorul?
Mi sa promis la interviu că se da al 13 salariu și nu se țin de promisiune invoca tot felul de explicații.In contrarul de muncă nu au specificat al 13 salariu doar verbal.Ce pot face?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 17 Februarie 2019
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Cam greu de obținut al 13-lea salariu daca nu este prevazut in niciun document aplicabil la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent RAMIVA84 RAMIVA84 am si eu o nelamurire: sora mea este in perioada de preaviz.maine este ultima zi dar nu se poate prezenta pentru ca trebuie sa mearga la un interviu pentru un ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz alexandramotivi alexandramotivi Mi-a fost propusa o oferta de munca unde mi se cere disponibilitate imediata.Problema este ca unde sunt angajata acum nu vor sa renunte la preaviz de niciun ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ContSters321828 ContSters321828 In urma unui loc de munca destul de toxic, o cunostinta destul de apropiata si-a dat demisia din cadrul firmei in care lucra. La momentul demisiei, a ... (vezi toată discuția)