Buna seara acum 5 ani m am casatorit in Grecia cu un cetatean grec,in urma casatoriei a rezultat in baietel de mai bine de 3 ani ne am despartit si suntem Inca in tramite de divort.PROBLEMA ESTE CA EL NEFIIND DE ACORD NU AM DECLARAT IN ROMANIA NICI CASATORIA NICI COPILUL acum as dorii sa stiu ce este de facut avand in vedere ca el are custodia deplina si baietelul locuieste cu el in Grecia iar eu il vizitez la 3 luni.Ma puteti indruma cum as putea declara baietelul si divortul in Tara multumesc anticipat
trebuie sa inregistrati si casatoria daca vreti sa inregistrati divortul, iar pt a trascrie certificatul copilului, aveti nevoie de el, de certificat si de alte lucruri.
Am crezut ca vreti sa va luati copilul de acolo , de vreti sa faceti lucrurile astea... daca vreti doar sa va casatoriti.. nu e nevoie, important e ca ati divortat si nu e vb de bigamie.
Cf legii romane, aveati aceasta obligatie.. sa declarati casatoria, sa transcrieti certificatul copilului ( astea in termen de 6 luni de cand s-a intamplat ), sa veniti apoi cu hotararea de divort sa se recunoasca si aici.. Ca sa faceti chestiile astea acum.. o sa va ia destul timp si cu copilul nu stiu daca reusiti ca tatal nu o sa va dea acte.