avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie nedeclarata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie nedeclarata

Buna seara acum 5 ani m am casatorit in Grecia cu un cetatean grec,in urma casatoriei a rezultat in baietel de mai bine de 3 ani ne am despartit si suntem Inca in tramite de divort.PROBLEMA ESTE CA EL NEFIIND DE ACORD NU AM DECLARAT IN ROMANIA NICI CASATORIA NICI COPILUL acum as dorii sa stiu ce este de facut avand in vedere ca el are custodia deplina si baietelul locuieste cu el in Grecia iar eu il vizitez la 3 luni.Ma puteti indruma cum as putea declara baietelul si divortul in Tara multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
Cristina cosmina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 17 Februarie 2019
Doriti sa obtineti doar divortul in Romania?
Doresc sa declar divortul si baietelul si sa termin cu aceasta problema ca ma apoi sa ma pot recasatorii
Dacă nu vreti sa va luptati pt obținerea copilului se poate rezolva destul de simplu daca tatăl nu crează probleme.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
trebuie sa inregistrati si casatoria daca vreti sa inregistrati divortul, iar pt a trascrie certificatul copilului, aveti nevoie de el, de certificat si de alte lucruri.
Am crezut ca vreti sa va luati copilul de acolo , de vreti sa faceti lucrurile astea... daca vreti doar sa va casatoriti.. nu e nevoie, important e ca ati divortat si nu e vb de bigamie.
Cf legii romane, aveati aceasta obligatie.. sa declarati casatoria, sa transcrieti certificatul copilului ( astea in termen de 6 luni de cand s-a intamplat ), sa veniti apoi cu hotararea de divort sa se recunoasca si aici.. Ca sa faceti chestiile astea acum.. o sa va ia destul timp si cu copilul nu stiu daca reusiti ca tatal nu o sa va dea acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorie/divorț înregistrare în românia. Zenaida1234 Zenaida1234 Buna , numele meu este Zenaida am fost căsătorită în Albania cu un cetățean albanez si divorțata de curând tot acolo. In urma căsătoriei sotul a luat ... (vezi toată discuția)
Divort si copil dintr o alta relatie,doresc sa revin si eu si minorul la numele de fata cheran_z cheran_z sunt casatorita dar nu mai locuim impreuna de 18 ani,am un copil din relatia actuala eu purtand inca numele fostului sot de care nu sunt divortata legal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! bigamie? bella_galati bella_galati m am casatorit in turcia acum 14 ani,intre timp am venit in Ro fara sa divortez si sunt casatorita legal in RO.as vrea sa stiu daca casatoria din turcia mai ... (vezi toată discuția)