avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca

buna ziua
care sunt pasii ce trebuiesc facuti in cazul unui accident de masina cu pagube materiale
in cazul de fata a avut loc un accident din vina celuilalt conducator auto , s-a mers l -a politie , cel vinovat a dat rca-ul sau , dar firma de asigura nu face nici un demers , nu atrimis nici un reprezentant sa vada pagubele sa incheie un proces-verbal , sa stabileasca pagubele
care sunt pasii concreti pentru a obtine despagubirea , ce se poate face impotriva soc de asigurare , cat timp poate dura pana la despagubirea efectiva ?
am citit in O. 20/2008 ca despagubirea se efectueaza in maxim 15 zile de la data la care asigaratorul a definitivat investigatia necesara evaluarii sumei
dar daca el nu face demersuri pr evaluare ?

in alin 2 al art 36 spune ca este obligat sa desfasoare investigatia in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului ( care este data avizarii si atat de mult poate dura - 3 luni sa faca evaluarea ?
dar procesul-verbal de constatare in cat timp trebuie intocmit ? la noi firma de asigurare asa cum spuneam nu s-a deplasat sa constate , ce se poate face sa urgentam ?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:29, 19 Noiembrie 2009
La data depunerii avizarii daunei la asiguratorul RCA, impreuna cu p.v. de la politie,ar fi trebuit sa prezentati si autovehiculul pentru a se face constatarea si fotografierea avariilor.Daca autovehiculul nu era deplasabil,in avizare se specifica locul in care se gaseste (adresa: la domiciliu,service,etc)pentru a fi expertizat.
Cele 3 luni acordate asiguratorului sunt pentru cazul cand politia nu a eliberat un p.v. de accident, autorul este necunoscut
Art. 3(2) Asiguratorul RCA este obligat sa desfasoare investigatia privind producerea
accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii
evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face
obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)