avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa indicator depasire interzisa + anentionare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa indicator depasire interzisa + anentionare trecere pietoni

Salutare,

In urma cu ceva timp am ramas fara permis pentru presupusa depasire pe linie continua, care nu s-a intamplat chiar cum a zis agentul, deoarece cel din fata a dat tarziu semnal dreapta si miscandu-se incet am fost nevoit sa-l evit intrand pe contrasens oprindu-ma brusc in fata trecerii de pietoni, nici macar nu am trecut de cel care se presupune ca l-am depasit, culmea, in raportul trimis in instanta si agentul spune ca am franat pe trecerea de pietoni, in proces spune ca inaintea trecerii...e nehotarat, cert e ca depasire nu am efectuat.

Am contestat, astept judecarea luna asta pe 22, insa:

trecand iar prin zona am observat si lipsa indicatoarelor din subiect, iar intrebarea mea este: daca se respinge, pot face apel bazandu-ma si pe lipsa celor 2 indicatoare? fapta petrecandu-se la aproape ora 21 nu cred ca se ia in calcul ca jos era linie continua.

Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
mariustz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:19, 2 Martie 2019
Buna ziua,

Linia continua semnifica ceva. Asadar, ipoteza cu "nu cred ca se ia in calcul ca jos era linie continua" nu va fi viabila.
.Lipsa indicatoarelor mi se pare un abuz pentru a culege amenzi și permise, pentru ca se fac multe filtre acolo însă la administratorul de drum nu se duce nimeni sa îl tragă de urechi.
Linia continua e pusa pentru trecere de pietoni deoarece nu urmează nici o curbă în fata, iar marcajul de pe sosea nu e proaspăt vopsit deci se poate pune la îndoială vizibilitatea lui.
Întrebarea mea era, dacă are ceva ca le aduc acum nu în fond.
Nu in fond....? Sunteti in apel ? In fine, dvs., puteti aduce ce argumente doriti, nimeni nu va opreste, ceea ce conteaza este eficienta acestora.
Momentan sunt in fond cu judecata pe 22 dupa multe adrese emise si amanari, insa in cazul in care se respinge ma gandeam la apel.
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
mariustz, utilizator
Marcajul constand dintr-o linie continua este pentru conducatoru ato pentru ca sa nu fie incalcata. In cazul dvs. linia continua interzice depasirea. Aceasta restrictie se impunea avandu-se in vedere ca urma o trecere pentru pietoni.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere depasire pe linie discontinua, fara obiectii. goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am inceput o depasire pe linie discontinua pe care am fost nevoit sa o finalizez pe linia continua, insa fix in mijlocul depasirii ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)