avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Diferenta intre OMAI 234 si HG 536
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Diferenta intre OMAI 234 si HG 536

Buna ziua. Problema este urmatoare:
- Ordinul nr. 234 din 2004 stipuleaza clar la art.1, alin. 2 lit. b ca persoanele fizice autorizate conf. Legii 126/1995 pot comercializa catre persoanele fizice articole pirotehnice din clasa a II-a (in perioada 27-31 decembrie);
- HG nr. 536 din 2002 (actualizata in 2011) stipuleaza in schimb (in normele de aplicare) la art.5, alin. 2 faptul ca articolele pirotehnice din categoria 2 pot fi folosite doar de catre pirotehnicieni (deci nu de persoane fizice neautorizate), nefacand nicio alta mentiune referitoare la faptul ca ar putea fi folosite de catre persoane fizice in perioada 27.12-31.12 (asa cum este prevazut in OMAI 234).
Intrebarea este daca este legal sa se comercializeze articole pirotehnice din categoria II persoanelor fizice neautorizate ca pirotehnicieni in perioada 27 decembrie - 31 decembrie (asa cum este prevazut in OMAI 234 din 2004).

Alte discuții în legătură

Art. 37 din legea nr. 126/1995 onerandomproton onerandomproton Art. 37 din legea nr. 126/1995 Salut! Acesta este articoulul mentionat mai sus de mine: Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa vanzare ilegal petarde Sebastian1990 Sebastian1990 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre problema mea si rezolvarea acesteia. La sfarsitul anului trecut, din dorinta de a face niste bani, am ... (vezi toată discuția)
Comercializare stradala artificii radugri radugri Sant functionar public la o primarie si am primit sarcina de a verifica daca se poate autoriza vanzarea artificiilor la tarabe provizorii pe strada, sincer ... (vezi toată discuția)