avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducerea cheltuielilor cu carburantul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducerea cheltuielilor cu carburantul

Sunt in urmatoarea situatie: SC cu obiect de activitate: Intermediera in comertul cu produse diverse. Un singur angajat, incadrat in functia de Economist. Acest angajat utilizeaza in interes de serviciu autoturismul proprietate proprie in cf cu un contract de comodat. Acest auto este folosit pt diverse activitati printre care, vizite la clienti, transport marfa, transpurtul angajatului de la si la locul de munca etc... Intrebarea mea este: Daca specific in fisa postului activitati de vanzare, pot deduce cheltuielile cu carburantul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 00:34, 26 Noiembrie 2009
nu. trebuie sa il angajezi agent de vinzari
Potrivit prevederilor pct. 10 din OUG nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale "in perioada 01 mai 2009-31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând si scaunul soferului, aflate în proprietatea sau în folosinta contribuabilului, cu exceptia situatiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire în cadrul scolilor de soferi."
Avand in vedere ca, potrivit OUG nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, din constructia vehiculelor si din echiparea acestora rezulta daca acestea sunt destinate exclusiv pentru transportul de persoane, pentru transportul de marfa sau au o destinatie mixta, intra sub incidenta prevederilor OUG nr. 34/2009 numai vehiculele care prin constructie si echipare sunt destinate exclusiv transportului de persoane.
De asemenea, conform precizarilor Ministerului Finantelor Publice "utilizarea exclusiva a vehiculelor pentru activitatile exceptate de lege va rezulta din: obiectul de activitate al persoanei impozabile, dovada faptului ca persoana impozabila are personal angajat cu calificare in domeniile prevazute de exceptii, foile de parcurs din care sa rezulte ca numai personalul calificat in aceste scopuri utilizeaza vehiculele in cauza, precum si orice alte dovezi suplimentare care pot fi furnizate.
...mda...am inteles...nu am nici o sansa.

Multumesc pt raspunsuri.
Da, din pacate in prezent aceasta este situatia.
... in timp ce cheltuiala cu taxi-ul este deductibila ;)

Alte discuții în legătură

Inregistrare bon de casa combustibil gabi.b gabi.b Cum inregistrez un bon de conbustibil la o microintreprindere? Este deductibil tva? Mai este valabil oug 34/2009 \"De asemenea, atat la calculul profitului ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)