avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista un demers legal impotriva unui individ ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista un demers legal impotriva unui individ potential periculos?

Buna ziua,
Am avut recent un incident cu un vecin pe care pana acum il cunosteam doar din vedere si care, din cauza alesei lui educatii, nici macar nu obisnuia sa ma salute (cum se face din bun simt cu vecinii de pe scara). Deci nu aveam absolut nicio legatura cu el.
Asta pana zilele trecute cand ne intersectam in scara si, tam-nesam, imi atrage atentia pe un ton poruncitor si cu o atitudine condescendenta sa am grija sa nu mai urineze cainele meu in lift!!! Era vorba de putina apa varsata de careva din bloc in lift si care era acolo cam de o zi. Cum a ajuns la concluzia ca aceea era o balta de urina, si mai ales ca provenea de la cainele meu (o fiara de caine de 5 kg care, ca orice caine, urineaza numai si numai afara si numai in locuri pe unde au trecut si alti caini), nu imi pot da seama. In plus, pe scara sunt mai multi catei, nu este doar al meu.
Cand a vazut ca nu ma conformez la indicatiile si avertismentul lui si ca ii raspund cu argumentul logic ca nu a vazut cu ochii lui ca s-ar fi intamplat asa ceva si sa nu mai arunce acuzatii nefondate, s-a enervat si a inceput sa ridice tonul la mine.
La 3 zile dupa incident, ne-am intersectat din nou si ca reactie la faptul ca eu am privit inspre el, mi-a strigat pe un ton enervat "Nu te mai uita asa, proasto!"
Intrebarea mea este daca pot lua vreo masura legala impotriva lui, Nu ma intereseaza atat de mult ca m-a jignit, cat faptul ca se vede foarte clar ca e un individ periculos si agresiv. Precizez ca este de etnie roma. Problema este ca ma astept sa devina agresiv si cu mine si mai ales cu cainele meu, care e de talie mica si ca atare este foarte vulnerabil. Pot face ceva inainte sa se intample asta?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice _tania. _tania. Buna ziua, Aseara mi s-a intamplat urmatorul lucru: Veneam de la cumparaturi impruna cu sotul meu si cei doi copii, am parcat in fata blocului vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie pentru muscatura de caine Drajneanu Drajneanu Buna ziua, Ieri 31 mai 2016 am fost muscata de cainele unor vecini de scara .Eu am un catel de talie mica(scottish terrier) si il plimbam(legat cu ham si ... (vezi toată discuția)
Caine violent Madalina Tanase Madalina Tanase Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema pe care o am cu \"cainele blocului\" in care locuiesc. M-am mutat de cateva luni la ultimul etaj al unui ... (vezi toată discuția)