avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Citatie in dosar -Refuz acordare drepturi protecție ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Citatie in dosar -Refuz acordare drepturi protecție socială (persoane cu handicap)

Bună ziua,
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea unei citatii pe care tatăl meu a primit-o în urma depunerii contestației pentru schimbarea gradului de handicap, de la gradul I cu însoțitor la grad II..Mentionez ca are membrele inferioare amputate. ,,In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsă. VA SOLICITAM CA PANA LA TERMEN SA PRECIZATI DACA INTELEGETI SA VA JUDECATI IN CKNTRADICTORIU CU COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP SUCEAVA, IN CALITATE DE EMITENTA A ACTULUI CONTESTAT.ALATURAT VA COMUNICAM DUPLICAT INTAMPINARII SI A ACTELOR ANEXATE ACESTEIA.,,
Specific ca nu am apelat la un avocat in momentul in care am făcut contestația.
Ședința se tine pe 28 Martie 2019 însă tatăl meu nu se poate deplasa fiind într-un scaun cu rotile.
Cum ma sfătuiți să procedez? Este posibil sa ma prezint eu in calitate de fiică?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
Diana Anaid, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Anaid , utilizator 13:32, 5 Decembrie 2019
Luați în serios solicitările Instanței de Judecată. Dacă nu vă conformați să faceți precizarea cerută de Instanță la primul termen vă suspendă acțiunea, sau chiar o respinge.

Clarificați în scris cu cine vreți să vă judecați, că ceva nu e în clar la dosar.

De asemenea dacă nu faceți cerere scrisă de judecare în lipsă, la primul termen acțiunea va fi suspendată.

Nu puteți dvs să-l reprezentați pe tata, decât dacă vă mandatează prin NOTAR.
Mai simplu este să depuneți cerere scrisă de judecare în lipsă.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
Dapix, utilizator
Mulțumesc mult pentru raspuns. O sa fac cererea de judecată în lipsă si o sa specific cu cine ma judec.
Buna ziua ,
Am primit acasa hotararea definitiva de la instanta in care instanta decide anularea certificatului cu grad II si eliberarea unui nou certificat cu gradul I cu insotitor.Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza mai departe , trebuie sa merg eu la COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP SUCEAVA cu decizia definitiva pentru a-mi elibera noul certificat ?
Multumesc !
Trebuie să așteptați ca decizia instanței să devină definitivă.
Este posibil ca instituția DGASPC să aibă dreptul la cale de atac.
Vedeți ce scrie la final, dacă este prevăzut un termen de apel sau de recurs pentru partea care a pierdut procesul.
La finalul deciziei scrie ,, definitiva,, fara alte termene sau cai de atac.

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap valentin2487 valentin2487 bunicul meu are 70 de ani. a facut o operatie prin care i s-a extirpat un plaman in urma cu 5 ani. as dori sa aflu daca ar putea obtine o indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Intrebari proceduri juridice. fany23 fany23 Am si eu 3 intrebari. Anul trecut am contestat in contencios administrativ un certificat de handicap emis de catre DGASPC-ul din judetul meu prin comisia de ... (vezi toată discuția)
Bună seara..va rog sa-mi dați un răspuns la aceast caz: mama ... Astancai Pusa Astancai Pusa Bună seara..Va rog sa-mi dați un răspuns la aceast caz...mama este încadrată cu grad de handicap grav are probleme grave Alzaimer, dementa ,fără ... (vezi toată discuția)