avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire c/val indexare rata inflatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire c/val indexare rata inflatie

In 15.10.2016 intreprinderea ne-a platit o diferenta a drepturilor salariale reprezentand indexarea cu rata anula a inflatiei pentru perioada inauarie-septembrie 2015. La data de 04.04.2016 Curtea de Conturi a emis o decizie prin care a hotarat ca indexarile aferente pt perioada ian-sep 2015 nu datorate de catre angajator motiv pt care a impus angajatorului sa recupereze drepturile salariale acordate. In aceasta situatie angajatorul ne-a cerut noua, angajatilor, sa restituim aceste sume. Trebuie sa mentionez ca nu am stiut pana in prezent ca aceste sume au reprezentat indexarea cu rata inflatiei,deoarece mie personal nu mi s-a indexat salariul cu rata inflatiei, si am primit doar diferenta de inflatie pt perioada ianuarie-septembrie 2015!!! Pt recuperarea de la noi, angajatii, a acestor drepturi salariale angajatorul ne-a solicitat acordul scris pt retinerea sumelor acordate. Deoarece eu nu am mi-am dat acordul scris pt retinerea acestor sume, angajatorul m-a achionat in judecata ca sa restitui acesti bani!!! Considerca nu este vina mea pt acordarea acestor bani, si ca nu exista motive pt chemarea mea in judecata atata timp cat nu eu am aprobat acordarea acestor.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig acest proces sau trebuie sa platesc pt greseala altora, care au aprobat acordarea unor drepruri fara temei legal. Va rog mult sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Am deja termen de la instanta de judecata pt a depune probe si inscrisuri, si nu stiu cum trebuie sa actionez.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Calcul hotarari judecatoresti diferente de drepturi salariale gh3gh1 gh3gh1 Un salariat obtine in instanta sume reprezentand diferente de drepturi salariale aferente anului 2013, actualizate cu indicele de inflatie. Hotararea ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala salariu de catre angajator lucretiaciocan lucretiaciocan Buna ziua - In anul 2002 mi s-a modificat salariul unilateral de catre angajator fara a semna un act aditional, sau fara a-mi fi adusa decizia de modificare ... (vezi toată discuția)
Calcul drepturi salariale castigate in instanta! alx69 alx69 Buna ziua, am castigat in instanta niste drepturi salariale (reprezentand sporuri) ce trebuiesc indexate cu indicele de inflatie si dobanda legala. Stie ... (vezi toată discuția)