avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare unilaterala salariu de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare unilaterala salariu de catre angajator

Buna ziua

- In anul 2002 mi s-a modificat salariul unilateral de catre angajator fara a semna un act aditional, sau fara a-mi fi adusa decizia de modificare la cunostinta (am verificat acum si nu este semnatura mea ) diferenta fiind de 340 RON , la data de 05.08.2002,

Suma de 340 ron daca ar fi fost purtatoarea tuturor indexarilor si sporurilor acum ar fi fost de 668 ron/luna.

Diferenta nu a fost sesizata de mine pana acum intrucat in august/septembrie am fost in CO daorita unor probleme personale , iar angajatorul in octombrie 2002 a indexat salariile absolut la toti angajatii cu un procent care a echivalat cu diminuarea unilaterala a salariului.

Acum la primirea CARTII de MUNCA cu ocazia formarii dosarului de pensionare , am sesizat acest fenomen.

Incepand cu finele lunii decembrie voi fi la pensie probabil

.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez drepturile neacordate inca din 2002 in situatia concreta de acum

In aceste conditii ce posibilitati legale de recuperare a veniturilor pierdute mai exista , se pot cere si daune morale, ..

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 12 Decembrie 2011
Din 2002 si pana acum nu ati sesizat acest lucru cand ati primit salariul?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
- Am explicat si de ce nu am vazut din 2002 si pana acum , fiind indexarea din octombrie 2002 in acelasi cuantum nu am sesizat diferenta.
- important acum este cum se recupereaza sumele , ce sume se pot solicita punctual de la angajator prin conciliere sau chiar in instanta:
Indexarea cu acelasi cuantum nu insemna o crestere sesizabila?
La pensie cum va va ajuta acum, cine va plati diferentele de contributii?
Va puteti adresa instantei de judecata daca considerati ca sunt lezate drepturile dv. Va trebuie argumente mai pertinente decat acela ca nu ati sesizat la timp.
Din cate stiu drepturie salariale restante se pot cere doar pe ultimii 3 ani .. pentru restul a intervenit prescriptia dreptului la actiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La recalcularea pensiilor in 2005 , trecut salariul minim in loc de cuantum pensie invaliditate Alforyou Alforyou Nascut 24 septembrie 1948 , din 01.12.1999 pensie invaliditate gr.II , cu un stagiu la aceea data de 27 ani , 6 luni si 2 zile - fara armata 2 ani si 2 ... (vezi toată discuția)
Restituire c/val indexare rata inflatie uca2015 uca2015 In 15.10.2016 intreprinderea ne-a platit o diferenta a drepturilor salariale reprezentand indexarea cu rata anula a inflatiei pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Indexarea de drept a pensiei de intretinere dan_co dan_co Buna ziua. In conformitate cu prevederile art. 531 alin. (2) din Noul Cod Civil, [quot]pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de ... (vezi toată discuția)