- In anul 2002 mi s-a modificat salariul unilateral de catre angajator fara a semna un act aditional, sau fara a-mi fi adusa decizia de modificare la cunostinta (am verificat acum si nu este semnatura mea ) diferenta fiind de 340 RON , la data de 05.08.2002,
Suma de 340 ron daca ar fi fost purtatoarea tuturor indexarilor si sporurilor acum ar fi fost de 668 ron/luna.
Diferenta nu a fost sesizata de mine pana acum intrucat in august/septembrie am fost in CO daorita unor probleme personale , iar angajatorul in octombrie 2002 a indexat salariile absolut la toti angajatii cu un procent care a echivalat cu diminuarea unilaterala a salariului.
Acum la primirea CARTII de MUNCA cu ocazia formarii dosarului de pensionare , am sesizat acest fenomen.
Incepand cu finele lunii decembrie voi fi la pensie probabil
.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez drepturile neacordate inca din 2002 in situatia concreta de acum
In aceste conditii ce posibilitati legale de recuperare a veniturilor pierdute mai exista , se pot cere si daune morale, ..
- Am explicat si de ce nu am vazut din 2002 si pana acum , fiind indexarea din octombrie 2002 in acelasi cuantum nu am sesizat diferenta.
- important acum este cum se recupereaza sumele , ce sume se pot solicita punctual de la angajator prin conciliere sau chiar in instanta:
Indexarea cu acelasi cuantum nu insemna o crestere sesizabila?
La pensie cum va va ajuta acum, cine va plati diferentele de contributii?
Va puteti adresa instantei de judecata daca considerati ca sunt lezate drepturile dv. Va trebuie argumente mai pertinente decat acela ca nu ati sesizat la timp.