avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj după divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj după divort

Soțul meu a primit mostenire un apartament in perioada căsătorie, l-a dat la schimb si am mai completat 1000 de DM( marci) in 1996. In apartament s-a mai investit minim 10.000DM 1996 plus in urmatorii ani pana am divorțat. In 2011 am divorțat, nu am facut partaj si dupa 6 luni ne-am împăcat si am locuit iar împreună,pana anul trecut. Nu vrea sa ma despagubeasca cu nimic. Nu am pretenție la apartamentul lui dar in anii ăștia am investit si eu bani in casa aia. Ce pretentii as putea avea?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
claudi72, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:15, 21 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti judeca dar va trebui să dovediți ce sustineti.
Este destul.de dificil...
si mai vb si de prescriptie..
De prescripție ar putea scăpa dar trebuie verificat exact.
trebuie, cu martori, sa dovediti ca ati locuit impreuna pana anul trecut (asta in sustinerea faptului ca datoria lui fata de dvs nu s-a prescris )
apoi tot cu probe, sa dovediti investitia facuta si in masura in care puteti sa probati, veti putea si recupera. normal ar fi sa incercati
Termenul de prescriptie nu este implinit in acest caz, datoria nu este prescrisa.
In cazul unui proces, nu trebuie sa faceti dovada faptului ca prescriptia nu s-a implinit, intrucat dreptul la actiune nu este nascut inca, iar prescriptia începe să curgă de la data când titularul dreptului la acţiune a cunoscut sau, după împrejurări, trebuia să cunoască naşterea lui.
Prin urmare, daca dreptul la actiune nu s-a nascut inca, datoria nu poate fi prescrisa.

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii uira uira Se dau: - bunuri acumulate intr-o relatie de concubinaj care dureaza 2 ani: 2010-2011 - urmata de casatorie in in 2012, - divort in ianurie 2015 - urmata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalina1970 catalina1970 buna seara!as dori sa va intreb ceva.In urma divortului am primit tutela fetitei mele si s-a stabilit o pensie alimentara de 10lei(in 1996).de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. ce drepturi am? Persoanax Persoanax Buna ziua ! Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj . Acum suntem despărțiți in fapt . In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)