avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj complicat datorită continuării conviețuirii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. Ce drepturi am?

Buna ziua !
Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj .
Acum suntem despărțiți in fapt .
In timpul căsniciei soțul meu a avut 25% din părțile sociale ale unei firme .
După divorț nu am făcut partaj. In 2014 s-a făcut o majorare de capital , majorare la care concubinul meu a virat cu acordul meu , din contul meu in contul lui și apoi in contul firmei o suma , reprezentând jumătate din suma cu care s-a mărit capitalul social aferent părților lui sociale , diferența de bani fiind virată de el . Firma a funcționaț și acum 3 ani a vândut părțile sociale contra unei sune importante .
El a mai împrumutat firma cu bani care au fost recuperați la vânzarea părților sociale .
Banii generați din aceasta Tranzacție au fost utilizați in cumpărarea unui apartament , a 3 terenuri și băgați in alta afacere .
Ulterior divorțului a mai intrat asociat intr-o firma foarte prospera .
Acum as dori sa fac Partajul .
Ce drept am asupra părțillor sociale din firma care o avea anterior divorțului. , asupra sumei rezultate din vânzarea părților sociale și asupra bunurilor imobile cumpărate in nume propriu din acești bani .
Asupra firmei in care a intrat după divort și dividendelor rezultate am vreun drept ?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 21:34, 26 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la divort e posibil sa aveti drept, in functie de mai multi factori dar de subliniat ca expertiza va reflecta valoarea partilor sociale de atunci plus dividendele neincasate.
Dupa divort nu mai aveti dreptul la nimic, posibil un drept de creanta pt banii pe care i-ati transferat din contul dvs. in contul lui, dar s-a cam prescris si mama prescriptiei...
Totuși faptul ca am fost in concubinaj 8 ani nu conferă nici un fel de drepturi ?

Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
zero drepturi

Persoanax a scris:

Totuși faptul ca am fost in concubinaj 8 ani nu conferă nici un fel de drepturi ?

Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Mersi !
Alte păreri ?
Insist pe faptul ca acele părți sociale nepartajate la divort au adus beneficii importante .
Partajul e imprescriptibil . Daca îl fac acum , nu iau jumătate din părțile lui sociale ?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Persoanax, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu luati jumatate din partile sociale ci din valoarea lor. Doar daca societatea a fost constituita in timpul casatoriei si aportul a fost din bani comuni. Procentul nu e de fix 50% ci e in functie de contributia sotilor.

Chiar daca partajul e imprescriptibil astazi nu mai vorbim propriu zis de acele parti sociale ci de valoarea lor, asa ca aveti un termen de 3 ani pt introducerea lui.

Oricum sunt ffff multe aspecte juridice in discutie si e posibil orice deznodamant intr un astfel de litigiu.

Alte discuții în legătură

Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Partaj după o perioadă de 10 ani împreună, din care cinci în concubinaj: cum se împart bunurile? alex201888 alex201888 Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai concise. Caz concret: sunt foarte aproape de un viitor divort, nu se ... (vezi toată discuția)