avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj complicat datorită continuării conviețuirii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. Ce drepturi am?

Buna ziua !
Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj .
Acum suntem despărțiți in fapt .
In timpul căsniciei soțul meu a avut 25% din părțile sociale ale unei firme .
După divorț nu am făcut partaj. In 2014 s-a făcut o majorare de capital , majorare la care concubinul meu a virat cu acordul meu , din contul meu in contul lui și apoi in contul firmei o suma , reprezentând jumătate din suma cu care s-a mărit capitalul social aferent părților lui sociale , diferența de bani fiind virată de el . Firma a funcționaț și acum 3 ani a vândut părțile sociale contra unei sune importante .
El a mai împrumutat firma cu bani care au fost recuperați la vânzarea părților sociale .
Banii generați din aceasta Tranzacție au fost utilizați in cumpărarea unui apartament , a 3 terenuri și băgați in alta afacere .
Ulterior divorțului a mai intrat asociat intr-o firma foarte prospera .
Acum as dori sa fac Partajul .
Ce drept am asupra părțillor sociale din firma care o avea anterior divorțului. , asupra sumei rezultate din vânzarea părților sociale și asupra bunurilor imobile cumpărate in nume propriu din acești bani .
Asupra firmei in care a intrat după divort și dividendelor rezultate am vreun drept ?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: 3UGA , utilizator 21:34, 26 Februarie 2019
Dna Gerber, nu mi-e clar dacă va referiți exclusiv la Partajul între soți, deci la valoarea părților sociale la data divorțului sau dacă va referiți inclusiv la perioada din concubinaj . Firma încă exista .
Suma dobândită din înstrăinarea părților sociale este ulterioară divorțului .
Mulțumesc pt timpul acordat !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul a cumparat acele parti sociale in timpul casatoriei ?
Ce drept am asupra părțillor sociale din firma care o avea anterior divorțului.

Niciun drept ca le-a vandut, nu mai aveti ce partaja ca nu mai apartin sotului

asupra sumei rezultate din vânzarea părților sociale

Aveati dreptul sa pretindeti jumatate din suma obtinuta de sot ca si c/val ale acelor parti sociale, insa intervine problema prescriptiei, mai ales ca ati cunoscut cand a vandut.
asupra bunurilor imobile cumpărate in nume propriu din acești bani

Sunt bunuri proprii asupra carora nu aveti vreun drept.
Asupra firmei in care a intrat după divort și dividendelor rezultate am vreun drept ?

De aici nu va vine niciun ban, nu aveti niciun drept.

Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Mulțumesc , Gi-jane2 !
Încă nu s-au împlinit 3 ani de la data vânzării părților sociale și bunurile imobile luate in nume propriu sunt cumparate din acești bani .Am dreptul asupra lor ?
Faptul , ca suntem despărțiți in fapt de luna aceasta, fiind in concubinaj 8 ani nu influenteaza in nici un fel ?
Dacă mai are și alte firme din timpul căsnicieii, care funcționează și acum , asupra părților lui sociale am dreptul la 50%?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Persoanax, utilizator
Puteti pretinde parte din suma incasata, contactati un avocat.
Asupra bunurilor cumparate dupa divort, nu aveti niciun drept , nu conteaza din ce bani au fost cumparate.
Concubinajul nu va drepturi ca in cazul sotilor, daca vreti sa obtineti un drept de creanta, trebuie sa va dovediti contributia exacta si sa pretindeti in vreme de 3 ani de la data investitiei.
Firmele din timpul casatoriei ? le-a infiintat in vremea casatoriei ? Aveti drept la c/val partiii din din acele parti sociale.
Problema dvs nu se rezolva pe forum, mergeti cu ce acte/ dovezi aveti, la un avocat.
Dupa 8 ani de concubinaj aveti aceleasi drepturi ca oricare alta persoana de pe strada. Chiar daca bunurile nu au fost partajate, din punct de vedere legal nu mai este casatorit si nu are nimic de impartit exceptand bunurile obtinute in timpul casatoriei.
Nu conteaza cu banii cui s-a imbogatiti, dreptul dumneavoastra s-a prescris. E ca si cum banca vine si cere parte din profit dupa achitarea unui credit destinat deschiderii unei afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Partaj după o perioadă de 10 ani împreună, din care cinci în concubinaj: cum se împart bunurile? alex201888 alex201888 Buna ziua, am si eu niste nelamuriri, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cat mai concise. Caz concret: sunt foarte aproape de un viitor divort, nu se ... (vezi toată discuția)