avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, fosta sotie si fiul au dreptul la jumatate din suma vanzarii apartamentului? va multumesc
daca sotul a cumparat dupa divort, apartamentul e bun propriu, deci fosta sotie nu are drept la bani.

buna ziua
am inteles ca sotul a cumparat dupa divort apartamentul deci, este un bun propri asfel ca sotia si fiul nu au nici un drept asupra acestui bun ,dispune de el asa cum doreste proprietarul il vinde sau il foloseste in interesul sau personal .

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
ContSters58959, utilizator
Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, fosta sotie si fiul au dreptul la jumatate din suma vanzarii apartamentului? va multumesc

Daca dupa ce s-a dispus o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , acest apartament a fost cumparat, atunci bunul imobil e propriu al sotului.

Daca , insa , a fost cumparat pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti , atunci e comun , iar sotia are la indemana actiunea de partaj .

Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In cazul divortului, in masa bunurilor partajabile intra bunurile comune existente in momentul introducerii actiunii de divort, nu si bunurile ulterioare, mai ales ca initiatorul topicului specifia ''dupa divort''. Deci fosta sotie si copilul nu au nici un drept din suma vanzarii apartamentului.
m_ella2005 a scris:

In cazul divortului, in masa bunurilor partajabile intra bunurile comune existente in momentul introducerii actiunii de divort, nu si bunurile ulterioare, mai ales ca initiatorul topicului specifia ''dupa divort''. Deci fosta sotie si copilul nu au nici un drept din suma vanzarii apartamentului.

Ce argument ati aduce pentru a sustine informatiile de mai sus ?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj katykati katykati Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)