buna ziua. sunt in plin divort, destul de "zgomotos" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si o parte vor fi din credit ipotecar, credit care va fi luat exclusiv pe salariul meu. as dori sa stiu in ce masura exista posibilitatea sa se atinga de acesta sau daca se mai considera bunuri comune din momentul depunerii actiunii de divort la tribunal. multumesc
toate bunurile care sunt cumparate in timpul casatoriei se impart la partaj. Daca doriti sa achizitionati un ap. va fii luat in timpul casatoriei deci se va imparte. Casatorie se considere desfacuta in momentul in care hotararea de divort a ramas definitiva si irevocabila. parerea mea este sa aveti rabdare pana se termina divortul si pe urma sa va achizionate apartamentul.
Pentru a nu va complica existenta este recomandabil sa asteptati sa devina definitiva si irevocabila hotararea de divort.
Altfel veti avea probleme intrucat bunul va figura ca bun comun adica dobandit in timpul casatoriei.
Procesul il veti castiga, zic eu, dar nu are rost sa dati nastere la un eventual proces de partaj.
Asa cum bine ati fost sfatuit de colegii mei, ar trebui sa asteptati finalizarea divortului. In orice caz, daca vreti sa cumparati imobilul cu credit ipotecar si neavand o hotarare definitiva si irevocabila de desfacere a casatoriei, aveti nevoie de acordul sotiei. Banca nu va poate acorda altfel credit ipotecar. Scriptic, sunteti casatorit!