avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri achizitionate in timpul actiuni de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri achizitionate in timpul actiuni de partaj

Daca achizitionez un bun mobil in timpul desfasurari procesului de partaj desi divortul a fost pronuntat,acest bun mobil intra in lista bunurilor de impartit?
Multumesc anticipat.#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: nebunyca , utilizator 19:38, 6 Martie 2008
Nu! Atat timp cat casatoria a fost desfacuta si hotararea a ramas definitiva, bunurile pe care le achizitionati nu mai sunt bunuri comune ci sunt bunuri proprii. Deci chiar daca procesul de partaj este in curs, acest proces se refera la bunurile achizitionate in timpul casatoriei, si nu dupa desfacerea casatoriei.
Hotararea de divort este definitiva si irevocabila ?
Cand ati solicitat partajul bunurilor?

Bunurile sunt comune daca sunt dobandite pana la data cand hotararea de divort ramane definitiva si irevocabila, deoarece casatoria se considera desfacuta de la aceasta data.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
1)In luna Decembrie 2007 s-a incheiat procesul de divort prin pronuntarea desfacerii certificatului de casatorie.Am primit prin posta o instintare in acest sens,dar in momentul acesta nu-l am la mine sa verific daca este specificata ca aceasta este definitiva si irevocabila.
2)La incheirea procesului de divort s-a cerut in instanta deschiderea unui nou dosar pentru partaj.Primul termen a fost in Februarie 2008.
Daca hotararea de divort este definitiva si irevocabila , atunci bunul achizitionat dupa este bun propriu si nu intra pe lisata bunurilor de impartit.
multumesc,
o seara placuta tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj katykati katykati Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)