avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, fosta sotie si fiul au dreptul la jumatate din suma vanzarii apartamentului? va multumesc
Stoica Ioana are dreptate ... desi nu avea nevoie de mine pentru a avea dreptate .. :)
Ea distinge intre momentul introducerii actiunii si momentul desfacerii casatoriei.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Reglementarile din dreptul familiei prevad faptul ca bunurile comune se impart la desfacerea casatoriei, nu dupa desfacerea casatoriei. Astfel, in cererea de chemare in judecata, pe langa desfacerea casatoriei si aspecte referitoare la nume, incredintarea minorilor, pensia de intretinere, partile au posibilitatea de a arata instantei si modul in care au convenit sa imparta bunurile comune si nu pot partaja decat bunurile existente la momentul solicitarii desfacerii casatoriei, nu si un eventual bun ulterior (asta in situatia in care se doreste un divort elegant si civilizat).
m_ella2005
Reglementarile din dreptul familiei prevad faptul ca bunurile comune se impart la desfacerea casatoriei, nu dupa desfacerea casatoriei.

Sunteti , cel putin , in eroare , cu privire la actiunea de partaj , care e una imprescriptibila.

Unde mai pui ca , pentru situatii neprevazute in mod expres de lege ,bunurile comune se pot imparti chiar in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

In materie de dreptul familiei, chiar si dupa intergarea normelor de dreptul familiei in codul civil, ramura dreptului familiei isi pastreaza autonomia in raport cu dreptul civil. Art. 36 C. fam. regelementeaza foarte clar regimul juridic al bunurilor la desfacerea casatoriei. In speta din acest topic era vorba strict de partajarea unui bun cumparat de fostul sot dupa divort, bun ce nu poate face obiectul partajului bunurilor comune.
In discutie era existenta hotararii judecatoresti definitive si irevocabile , sau inexistenta aceasta.De aceea intalnim doua situatii diferite.("dupa divort"- , fara a avea mai multe detalii , exprimarea aceasta lasa loc de interpretari, tocmai din aceast motiv am aprofundat un pic dezbaterea de mai sus )
De la data introducerii actiunii de divort , sotii mai au posibilitatea de achizitionare a bunurilor , care vor face parte din comunitatea matrimoniala de bunuri .(sunt comune )
Dupa desfacerea casatoriei prin divort -hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , sigur ca aceste bunuri vor fi proprii .
:bow:
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj katykati katykati Buna ziua Daca fostul meu sot isi inregiatreaza o masina adusa din afara dar imediat dupa pronuntarea divortului ea mai face obiectul partajului? VA MULTUMESC. (vezi toată discuția)