avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... scutire de impozit pentru persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

scutire de impozit pentru persoanele cu handicap

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: o colega are un certificat de handicap eliberat in data de 29.01.2019. Ea l-a depus in data de 14.02.2019 impreuna cu o cerere pentru scutire de impozit, conform Legii 448/2006. Intrebarea mea este - cu ce data ii fac scutirea de impozit? cu 01.02.2019 sau cu 1 ale lunii urmatoare depunerii documentelor, adica 01.03.2019.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 21 Februarie 2019
În înțelesul art. 60 pct. 1 din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati legea 448/2006 gfrone22 gfrone22 Buna, Sunt o persoana cu handicap grav (detin certificat eliberat permanent) si urmeaza sa ma angajez. Conform Legii 448/2006 (SECȚIUNEA a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. o întrebare am. sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat ... rscarlat12 rscarlat12 Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat și potrivit legii448/2006 știu ca beneficiez de scutirea de la plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, ... lily74 lily74 Bună ziua, sunt încadrată în grad de handicap accentuat, de 1 an am reînceput activitatea la locul de munca , nu am prezentat certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)