avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt amenintata

buna ziua ,
sunt amenintata de un fost iubit imi trimitea mesaje de pe un telefon, mi-am schimbat numarul acum imi trimite mesaje pe mail...da-ti mi solutii..ce trebuei sa fac legal.....mentionez am pastrat toate mesajele si emailurile de la el........stiu unde lucreaza, am poze cu el, numar masinii........nu-i stiu numele complet pt ac m-a mintit.......

va rog din suflet astept un raspuns ..
Cel mai recent răspuns: ContSters113373 , utilizator 13:16, 19 Noiembrie 2009
Puteti sa-i faceti plangere penala pentru infractiunea de amenintare.
Chiar daca nu ii stiti numele real, va va ajuta politia sa il identificati, mai ales ca aveti poze si nr. masinii.
Depuneti si probele la dosar si aveti toate sansele sa fie pedepsit.
ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc din suflet pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Amenintare dpasztor dpasztor Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)