avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tranzacții cu criptomonede
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tranzacții cu criptomonede

Bună! Recent a fost aprobat proiectul de Lege nr.285/2018 ce modifică impozitarea veniturilor obținute din tranzacționarea cu criptomonede de către Camera Deputaților în data de 18 decembrie 2018. Noua lege presupune că se impozitează diferenţa reieșită dintre valoarea de vânzare și cea de cumpărare a monedelor virtuale. La început, legea prevedea impozitarea întregii sume încasate, ceea ce ar fi însemnat taxe „usturătoare” în contextul scăderii prețurilor.
Cât de semnificativă va fi această prevedere pentru piața cripto din România?

Alte discuții în legătură

Cum se declara veniturile obtinute din minat crypto-monede? geo444 geo444 Salutare tuturor, Intrebarea mea se refera la declararea veniturilor obtinute prin valorificarea crypto-monedelor dobandite prin minat. Minatul ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas sau cass pentru veniturile provenite din trading de cryptomonede? daniel222 daniel222 Buna ziua, As dori sa stiu cum sunt impozitate veniturile provenite din trading-ul de cryptomonede. Sa zicem, de exemplu, ca la finalul anului 2018 am ... (vezi toată discuția)