avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Radiere pfa si patrimoniul personal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Radiere pfa si patrimoniul personal

Buna ziua,

Momentan am un pfa suspendat si o masina pe acest pfa(din 2014).
Vreau sa radiez pfa-ul si am inteles ca masina o sa treaca in patrimoniul personal dar trebuie sa platesc ca pfa impozit pe valoarea masinii.

Intrebarile sunt:
1. Daca pfa-ul este pe norma de venit, impozitul ramas de platit la anaf nu se calculeaza la norma de venit indiferent de valoarea masinii ?
2. a) La fel daca mi-as vinde masina cu factura ?
b). Daca mi-as vinde masina trebuie sa existe si tranzactie bancara ? e
ca si cum as muta banii dintr-o mana in alta
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pfa cu obligatii fiscale neachitate AncaAndreea AncaAndreea Eu am un PFA deschis de la inceputul anului trecut, si nu am platit deloc contributiile, si am lucrat decat 6 luni cu el, dupa care am fost plecata o luna in ... (vezi toată discuția)
Detin un pfa cu norma de venit si vreau sa-l radiez. alex025 alex025 Salutare, Detin un PFA cu norma de venit pentru care trebuie sa platesc toate taxele pana pe 25 mai. Momentan PFA-ul nu mai inregistreaza nicio activitate, ... (vezi toată discuția)
Implicatiile radierii pfa-ului violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006. Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu ... (vezi toată discuția)