avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA cu obligatii fiscale neachitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA cu obligatii fiscale neachitate

Eu am un PFA deschis de la inceputul anului trecut, si nu am platit deloc contributiile, si am lucrat decat 6 luni cu el, dupa care am fost plecata o luna in strainatate, cand m-am intors am vrut sa-l inchid, si mi-au cerut 300 de lei, nu dispuneam de bani...si a ramas asa ...acum am primit notificare de la ANAF ca trebuie sa merg sa achit ca altfel voi fii executata silit. Problema e ca nu dispun de bani, pentru ca nu mai lucrez, exista vreo posibilitate macar sa micsorez taxele, sa dovedesc ca eu am lucrat decat 6 luni cu el si sa achit doar acei bani si penalitati? Sau cat pot sa aman, pentru ca nu am bani in momentul de fata.
Cel mai recent răspuns: AncaAndreea , utilizator 23:02, 29 Mai 2014
300 lei reprezinta impozit plati anticipate 2014 ori 2013 sau impozit regularizari? ati optat pentru plata impozitului la norma de venit sau in sistem real?
cei 300 lei vor produce dobanzi pe care tot dvs va trebui sa le achitati mai devreme sau mai tarziu.... mai bine incercati pe la rude sa obtineti banii si sa achitati, iar ulterior interesati-va si de declaratiile pe care trebuie sa le depuneti pe la anaf atat timp cat pfa-ul este activ sau sa intreprindeti alte masuri..suspendare, radiere...
cei 300 de lei mi i-au cerut ca sa pot inchide PFA ..mi-au spus ca asta e taxa ... o sa vad cum fac sa ma duc sa-l radiez, pentru ca mi-a fost ca un ghimpe in coasta si numai probleme mi-a cauzat. Eu as vrea totusi sa aman cumva plata taxelor, pentru ca momentan nu am nici o posibilitate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa kosminus kosminus Problema se pune in felul urmator. Am un pfa din aprilie , am avut si incasari si cheltuieli pe el. Acum pe 14 sept trebuie sa platesc impozitul aferent ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii anaf 60cornelia 60cornelia buna ziua, un pfa are o esalonare de un an la impozit venit la anaf, isi plateste corect ratele chiar si in plus, iar inainte de scadenta regularizari pe anul ... (vezi toată discuția)