avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere pfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere pfa

Problema se pune in felul urmator.
Am un pfa din aprilie , am avut si incasari si cheltuieli pe el.
Acum pe 14 sept trebuie sa platesc impozitul aferent declaratiei de impunere 220 parca, dar eu vreau sa radiez pfa-ul .
Impozitul pe care il am de platit akum e mai mult mare decat cel real , la cat profit am scos eu .

Deci as putea sa numai platesc impozitul decat cel real si sa radiez pfa, sau daca il platesc akum, il mai pot recupera cumva, daca eu vreau sa radiez ?
Cel mai recent răspuns: liliann , utilizator 16:03, 12 Mai 2009
Buna seara.
Va trebui sa platiti impozitul pe venituri realizate. Ulterior in urma controlului actelor contabile, dacă doriţie închiderea AFva trebui şi să o radiaţi, vi se va emite decizia de impunere finală.
După emiterea deciziei finale, va trebui sau nu să plăţiti vreo sumă de bani.
În final, un răspuns la ce vă interesa pe dvs.: va trebui să plătiţi, pentru ca după o perioadă destulk de scurtă, adică după închiderea af, să faceţi cerere să vă recuperaţi banii daţi de dvs. statutlui.
Impozitul trebuie platit si la finalul acestui an, sau dupa radiere,se va face o regularizare.In concluzia regularizarii vi se va comunica de catre AF daca mai trebuie sa platit,i sau daca vi se va restitui o anumita suma platita in plus.
Problema mea sta in felul urmator.

De 2 saptamani alerg dupa acte pentru a-mi deschide un PFA, pentru a-mi folosi la o angajare. Acum cand am reusit sa finalizez dosarul(luni trebuie sa ridic CUI-ul), am primit o alta oferta de munca, mai avantajoasa, care nu necesita PFA.
Acum intrebarea mea este urmatoarea: pot sa radiez PFA? daca da, trebuie sa mai platesc ceva suplimentar? daca nu, ce modalitati sunt pentru a nu plati impozit la stat? am stabilit profitul la 6000 ron pe an, si din ce stiu, trebuie sa-mi vina de platit 1500 lei trimestrial?! Ce solutie pot gasi in aceasta situatie?
Buna ziua

Am o mare rugaminte. Cine poate sa-mi spuna ce pasi trebuie urmati pt inchiderea unui PFA?
A fost deschis la 1 ianuarie 2009 de catre sotul meu pt ca asa i s- a impus unde se angajase (salariul pe cartea de munca, restul pe PFA).
Intrucat acum si-a schimbat locul de munca, am dori sa lichidam PFa-ul.
Ca ce se depune si unde? e vorba de sectorul 6.

MUltumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - probleme eLaura eLaura Buna ziua! Imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea potrivita a forumului, am insa mare nevoie de ajutor! Sunt PFA inregistrata in jud. Olt iar din septembrie ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa dupa primirea deciziei de impunere. cflorin24 cflorin24 Pentru PFA, impozitare sistem real, am depus deja decl. 200 pentru venit realizat in anul 2013. Am inteles ca baza pentru calculul impozitului privind plati ... (vezi toată discuția)
Mandatare pentru inchidere pfa Mihai223 Mihai223 Am un PFA infiintat acum ceva vreme si pe care urmeaza sa mi-l radieze o avocata care s-a ocupat si de infiintare. Din cate stiu, dupa inchidere, eu va trebui ... (vezi toată discuția)