avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA - probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA - probleme

Buna ziua!
Imi cer scuze daca nu sunt in sectiunea potrivita a forumului, am insa mare nevoie de ajutor!
Sunt PFA inregistrata in jud. Olt iar din septembrie anul trecut mi-am schimbat domiciliul in Dambovita. In ianuarie nu mi-au primit declaratia privind venitul estimat/220 si nici pe cea privind veniturile realizate/200 la Olt, "pentru ca nu mai aveti domiciliul aici, veti fi transferata la AFP Dambovita ", dar nici in Dambovita, "pentru ca nu sunteti inregistrata aici". Ok, unde am gresit si unde le (mai) pot depune totusi?
Un alt aspect, am vrut sa si radiez PFA-ul si de la Olt am primit raspuns ca in baza OUG 44/2008 imi va fi radiata automat daca pana la 25 aprilie 2009 nu optez pentru una din noile forme de desfasurare a activitatii. Cum insa imi va fi radiata PFA? De unde? Cum imi vor regulariza situatia fara declaratii? Unde ar trebui sa primesc totusi putin sprijin, adica unde sa merg si pe cine sa mai intreb? Nu vreau sa mai las timpul sa treaca (aici precis am gresit!!!) si sa primesc cate un alt raspuns de fiecare data, unul mai incurca-lume ca altul!
Scuze pentru cat m-am intins, multumesc pentru suport!
Cel mai recent răspuns: gabosu80 , utilizator 15:44, 25 Aprilie 2009
Mergeti la biroul de asistenta contribuabili de la cele doua AFP-uri (Olt si Dambovita) si acolo va v-a lamuri ce trebuie sa faceti.
Adica trebuie radiata la AFP - Olt si inregistrata la AFP - Dambovita.
Multumesc pentru raspuns si dsponibilitate. Ideea este insa ca nu vreau sa o pastrez, ci sa o radiez, atat! Pana atunci insa as fi vrut sa fiu in regula cu declaratii, obligatii de plata s.a. Dar nu ma lasa! Cum o radiez?
Problema mea sta in felul urmator.

De 2 saptamani alerg dupa acte pentru a-mi deschide un PFA, pentru a-mi folosi la o angajare. Acum cand am reusit sa finalizez dosarul(luni trebuie sa ridic CUI-ul), am primit o alta oferta de munca, mai avantajoasa, care nu necesita PFA.
Acum intrebarea mea este urmatoarea: pot sa radiez PFA? daca da, trebuie sa mai platesc ceva suplimentar? daca nu, ce modalitati sunt pentru a nu plati impozit la stat? am stabilit profitul la 6000 ron pe an, si din ce stiu, trebuie sa-mi vina de platit 1500 lei trimestrial?! Ce solutie pot gasi in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa kosminus kosminus Problema se pune in felul urmator. Am un pfa din aprilie , am avut si incasari si cheltuieli pe el. Acum pe 14 sept trebuie sa platesc impozitul aferent ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 kalasnikov kalasnikov buna ziua buna ziua, am lucrat la o firma ca PFA.Dupa incetarea colaborari cineva mi-a spus ca am de depus doar declaratia 200 pana pe 15 mai la financiar.Nu ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere pt pfa danm123 danm123 Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional in Bucuresti iar adresa din buletin este din alt judet. Domicilul fiscal al PFA este in Bucuresti (am depus forma ... (vezi toată discuția)