avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Radiere PFA dupa primirea deciziei de impunere.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Radiere PFA dupa primirea deciziei de impunere.

Pentru PFA, impozitare sistem real, am depus deja decl. 200 pentru venit realizat in anul 2013.
Am inteles ca baza pentru calculul impozitului privind plati anticipate in 2014 reprezinta venitul obtinut in 2013.

Depind de o aprobare pentru a mai putea continua activitatea ca PFA anul acesta, pe care o voi afla abia la sfarsitul lunii Februarie.

In cazul in care nu primesc un raspuns favorabil o sa vreau sa inchid/radiez Pfa-ul.

Daca se va emite decizia de impunere pe 2014 si dupa voi dori sa radiez Pfa-ul va trebui sa achit impozit venit/cass aferent deciziei de impunere pe intreg anul ?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: cflorin24 , utilizator 23:09, 24 Ianuarie 2014
Daca de exemplu in februarie doriti sa radiati pfa, dupa ce va iese de la registrul comertului certificatul de radiere mergeti dinnou la finante si o sa depuneti o noua declaratie 200 pentru perioada asta scurta din 2014 si vi se va emite o decizie de impunere in care veti avea de plata mai putin, nu toata suma pentru 2014.
Daca se prelungeste procedura de radiere dupa 25 martie 2014, va trebui sa platiti prima rata din impozit si sanatate raportate la venitul net din 2013 si apoi se face regularizarea.
Am inteles si va multumesc mult pentru raspunsul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pfa 2014 ContSters172348 ContSters172348 Buna ziua si LA MULTI ANI! Sunt PFA (activitati liberale) din mai 2013, la infiintare am declarat un venit net de 100lei pentru care am platit impozit si ... (vezi toată discuția)
Platã cass jean59 jean59 Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cas si cass mmihai155 mmihai155 Salut. Vreau sa stiu si eu daca s-a modificat modul in care se deduc contributiile de sanatate si pensie la PFA. Nu stiu cum era inainte, eu m-am ... (vezi toată discuția)