Am infiintat PFA in iunie 2012 iar in octombrie 2012 l-am desfiintat fara a avea activitate.Am platit conform declaratiei estimative trim 3 si trim 4 .In ianuarie am primit citatie sa platesc asigurari de sanatate pe trim 3 si trim .4 2012 in valoare de 110 lei ( 55 lei / trim.) dupa care s-a recalculat si am platit 95 lei cu o mica penalizare.Intrebarea mea este : daca nu am avut activitate de ce trebuie sa platesc asigurari de sanatate ? ( Impozitul platit estimat am inteles ca-l primesc inapoi). Voi primi si bani de la cass inapoi ?
Atunci e bine daca sunteti pensionar, cum ati spus si dvoastra deja platiti asigurari.
Deci, daca CASS sa calculat pe baza venitului net estimat declarat prin formularul 220, atunci regularizarea se face la sfarsitul anului pe baza venitului net realizat decalrat prin formularul 200. venit pe care dvoastra nu l-ati realizat in 2012.
E posibil sa primiti decizia de plati anticipate si in 2013, pana la depunerea formularului 200.
Apoi se va regla. Practic, cu noile reglementari legislative si cu trecere cass la fisc, s-a cam facut un bors pe acolo si erorile sunt frecvente.
Daca aveti contabil luati legatura cu el sa va completeze formularele bine si in termen si interesati-va la fisc caci sunt sanse mari sa apara erori.
Nu am avut contabil dar am complectat pe anul 2013 declaratia cu 0 venit realizat.Dar banii pentru cass i-am platit acum 2 saptamani si asta intrebam daca eu nu am avut activitate de ce a trebuit sa platesc cass acum .Firma fiind desfiintata in octombrie 2012
Da, aveti dreptate, PFAul fiind desfiintat din 2012, nu ar fi trebuit sa platiti anticipate si in 2013. In mod normal dupa depunerea 200, ar trebui sa se faca regularizarea si sa va vina pe minus in iunie. Totusi, am o rezerva ca figurati cu PFA inchis, atata timp cat v-a venit de plata si in 2013.
Cand ati spus ca in oct 2012, ati desfiintat PFA, ce ati facut mai precis? Poate ca nu l-ati desfiintat si inca figurati la ei.
Plata cass?
Cristi2015
Urmatoarea situatie:
PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri.
Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata ... (vezi toată discuția)