avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS?

Urmatoarea situatie:

PFA infiintat in 2011. Nu mai lucrez pe nicaieri.
Pe 2011 si 2012 am completat la Casa de Sanatate acele formulare pentru plata contributiei minime. In iunie 2012 ANAF preia platile de la CASS, pana atunci am platit la Casa de Sanatate. Avand inca doua trimestre de platit conform formularului am platit la ANAF cat scria acolo.
Din 2013 ANAF imi trimite decizie de impunere pentru CASS 24 RON/an, calculat la cat fac, am estimat 500 RON profit pe care oricum nu l-am facut, terminand pe minus. In 2014 aceeasi estimare, acelasi rezultat.
In 2013 m-am dus la Casa de Sanatate sa intreb de acel formular, au zis ca nu se mai completeaza ca platesc la ANAF.
Toate bune si frumoase pana la sfarsitul lui 2014 cand m-am dus la ei sa depun chitantele platite la ANAF si mi s-a spus ca nu sunt asigurat, si ca n-am platit contributia minima pe 2013 si 2014 (am intrebat de ce nu mi-a venit cardul de sanatate si de ce apar ca neasigurat).
La ANAF nu figurez cu nici o datorie.

1) Trebuie platita contributia pe 2013 si 2014 sau pot sa platesc doar pe 2015 ca sa fiu asigurat?

2) De ce nu a trimis Casa de Sanatate o somatie in 2 ani de zile pentru o suma de peste 1000 RON, avand in vedere ca ANAF mi-a trimis pentru intarziere plata CAS 4 zile (2 nelucratoare) somatie si titlu executoriu pentru 200 RON (suma platita in ziua in care s-a trimis somatia)?

3) Se poate refuza plata CASS minim pentru calitatea de asigurat in cazul in care nu am venituri de nici un fel?

4) Se poate refuza plata CASS minim pentru calitatea de asigurat in cazul in care am venituri ca PFA si am platit conform decizie de impunere?
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
Cristi2015, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare obligatii cas, pfa andreeafor andreeafor Buna ziua, Sunt PFA-inregistrat din octombrie 2012. Pe baza deciziei de impunere pentru plati anticipate, am achitat Cass-ul si impozitul pe venit. Pentru ca ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)
Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)