avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond Restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond Restanta

Buna ziua,

Fostul presedinte al asociatiei (desi inteleg acum ca nu a avut legal aceasta calitate) a "evaporat" (nu are o explicatie credibila o suma de bani importanta achitata de catre memebrii iar furnizorul de apa nu a fost platit de foarte multi ani.
Noua echipa de administrator desemnat de primarie si presedinte au creat in Adunarea Generala (53%) un FOND Restanta (???), pentru care ne solicita plata a 750 lei pentru a achita apa.
Este legal reat acest fond? In legea veche cvorumul era de 2/3
Este legal sa ni se solicite tot noua plata lipsei din gestiune a banilor?
Vreau sa instrainez imobilul si mi se solicita plata acestui fond altfel voi aparea cu datorie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:09, 22 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai aveti 2 variante:
1. Il cautati si prindeti pe fostul presedinte si il rugati frumos, in urma unei plangeri penale si a unui proces sa plateasca sumele restante. Daca are cu ce si daca asa ii zice instanta. Timp estimat... vedeti ce se intampla cu justitia in tara asta. In timpul asta este foarte posibil sa stati fara apa. Daca nu are cu ce, ajungeti la varianta 2.
2. Strangeti bani si platiti restantele catre furnizori, avand si posibilitatea de a face un angajament / esalonare a platilor, timp in care beneficiati si de apa.

Este ciudat ca nimeni din blocul ala si nici furnizorul nu s-a sesizat timp de "foarte multi ani".
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele vostru are o vina, dar cel care are vina mai mare este cel care a manuit "monetarul" , adica administratorul - sau tot dansul a fost?
Intrebare: - ati avut cenzor ? spun acest lucru pentru ca impreuna cu adminul se fac partasi la paguba !

Daca ati facut plangere penala, atunci trebuie sa asteptati rezultatul anchetei. Ca sa puteti instraina locuinta, aveti posibilitatea:
- sa achitati acea suma, apoi sa o recuperati de la monseure hotul (proces civil);
- sa solicitati eliberarea adeverintei cu acel debit (750 lei) aflat in litigiu / instanta;
Sigur pentruce-a de-a doua solutie, trebuie sa va intelegeti cu cel caruia ii vindeti locuinta (acea suma, probabil va fi repartizata pe lista de plata, dar cumparatorul nu are nicio vina, mai mult facturile trebuie achitate cu bani fizici, nu cu situatii pe lista de plata, intelegeti, da?

Acum ce sa va mai zic - iata ca nepasarea celor din jur a facut posibila "evaporarea" unei sume importante de bani. Din nou intreb - comisia de cenzori a dormit? Daca da, atunci, legal sunt partasi la paguba.
Succes!
Actualemente este in vigoare disp L nr 196/2018 respectiv nu va mai intereseaza vechile dispozitii ale L nr 230/2007 care a fost abrogata
Fondul este justificat pentru asigurarea fluentei furnizarii utilitatilor
Daca nu se achita debitul furnizorul de utiltati conform clauze contractual asumate are dreptul sa sisteze furnizarea utilitatilor pana la plata integrala a debitului in evidenta
Asociatai de proprietari daca are cunostiinta despre existenta de prejudiciu financiar poate dispune efectuarea de raport asupra activitatii administartorului sau a vechi echipe manageraile si daca se identifica autorul,asociatia de proprietari se poate ridica cu pretentii impotriva acestuia
Nu este obligatoriu ca o data identificat vinovatul suma sa poata fi recuperata,exista cazuri in care vinovatul se afla in stare de insolvabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu preluarea debitului inscris in evidenta contabila . Marian Jumara Marian Jumara Proprietarii unui bloc au decis sa infiinteze o asociatie de locatari.Pana la data ramanerii hotarararii de infiintare definitive si irevocabile a noii ... (vezi toată discuția)
Debransare apanova danalexis danalexis Buna seara, In urma cu vreo cateva ore, au venit pe strada noastra cei de la apanova cu toate utilajele din doatare, si au debransat la ceas de seara vreo 3 ... (vezi toată discuția)